Okan Buruk yıldız oyuncuyu takımda istemiyor!

Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda sadece 4 kez ilk 11’e giren İspanyol yıldızın sözleşmesindeki opsiyonun devreye girmesi artık mümkün görünmüyor. Mata sezon sonunda takımdan ayrılacak.

Sezon başında sessiz sedasız Galatasaray'a 1+1 yıllık imza atan Juan Mata, beklediği süreleri alamadı. Lig ve kupada 4 kez ilk 11'e giren tecrübeli oyuncunun, sözleşmesinde opsiyonun devreye girmesi için en az 20 maçta 45 dakika sahada kalması gerekiyordu. 

Hatayspor ve Gaziantep FK'nın ligden çekilmesi sonucu Galatasaray'ın ligde kalan maç sayısı 12'ye indi. Kupayı kazanması halinde 4 maç daha oynayacak sarı-kırmızılı takımda Mata'nın opsiyonu bir anlamda mucizelere bağlı. Mertens'in yedeği olarak transfer edilen İspanyol yıldız, Zaniolo'nun gelişiyle iyice gözden düştü.

İspanya'ya dönecek

Şu ana kadar 3 gol 1 asistlik katkı yapabilen Mata, hocası Okan Buruk'un ana planlarında yer almıyor. 1.9 milyon Euro ücret ödenen 34 yaşındaki orta saha ile yollar sezon sonunda ayrılacak. Mata'nın ülkesi İspanya'da kariyerine devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar