Muharrem İnce: "Şehir şehir dolaşmaya başlayacağım!"

CHP’de tarihi kurultay sona erdi, akıllarda ise Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin konuşmaları kaldı. ‘Rakı’ ise kurultayın en çok dile getirilen kelimesi oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 18. Olağanüstü Kurultay’da Muharrem İnce, beklentinin üzerinde (415) oy almasına rağmen mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 740 oy ile tekrar CHP’nin başına geçmiş oldu.
  Kurultay’da ilk sözü alan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’na en fazla eleştiriyi, Recep Tayyip Erdoğan’a sürekli seçim kaybedilmesi noktasında getirdi.  İnce, Erdoğan’a seçim kaybedilmesine, ‘hazmedemiyorum’ diyerek tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu ise konuşmasında, ‘Rakı sofralarında Türkiye’yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim’ sözü ile gündeme oturdu. Kılıçdaroğlu’na bu noktada partiden tepkiler gelirken, partinin sağa kaydığını düşünen kesimin de dikkatini daha fazla çekti. Kamuoyunda dile getirilen ‘CHP’de tasfiye olacak mı?’ sorusunu da Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları getirdi.
AjansHaber’e açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, tasfiye sorusuna tepki göstererek şunları söyledi:
“KİMSENİN KİMSEYİ TASFİYE ETMEYE GÜCÜ YETMEZ”
CHP’de kamuoyunda konuşulduğu gibi bir tasfiyenin olamayacağını dile getiren İnce, “Kim kimi tasfiye eder? Kim kimi tasfiye edebilir ki? Kimde böyle güç var? Kimsenin kimseyi tasfiye etmeye gücü yetmez, kimsenin de böyle bir niyeti olduğunu sanmıyorum. Böyle bir şey yok.” açıklamasında bulundu. 
“ŞEHİR ŞEHİR DOLAŞMAYA BAŞLAYACAĞIM”
Kurultayın ardından parti için çalışmalarına devam ettiğini belirten Muharrem İnce, “Ben çalışmalarıma devam ediyorum. Önümüzdeki cumartesi gününden itibaren şehir şehir dolaşmaya başlayacağım. Partimi iktidar yapmak için de var gücümle çalışacağım. CHP’nin yeni parti meclisi hayırlı uğurlu olsun, arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” dedi.  

Yorumlar