Muharrem İnce önce istifa etti sonra adaylığını açıkladı

Muharrem İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında istifasını açıklayarak CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu söyledi.

İnce'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

Baskın bir kurultay yapılmasını,seyirci olmadan, partili olmadan, milletten kaçarak kurultay yapılmasını sizler gibi bende anlıyorum. CHP kurultayları Türkiye'nin sorunlarını konuşma kurultaylarıdır. 

Şimdi blok liste gündeme gelecek. Bizim geleneğimizde çarşaf liste vardı. Demokrasi diyenlerin blok listeyi çok özlediklerini ibretle izliyorum. Partide demokrasi isteyen Kılıçdaroğlu gitti, her şeyi tek başına belirleyen bir anlayış geldi. 



CHP'nin tüm üyelerine ve kurultay delegelerine sesleniyorum. Bu partide beni genel başkan seçerseniz, ilk işim tüzüğü değiştirmek olacaktır. 

1- Partide demokrasi olacak. 

2 - Bırakın yüzde 15 kontenjanı artırmayı, bu kontenjanı da kullanmaycağım. 

3- Siyasi Partiler Yasası'nda var olan yüzde 5 kontenjanı kullancağım.

4- Parti içi bütün seçimler, üyelerle ve yargıç gözetiminde yapılacak. Delegelik sistemi değil, artık üyelerle önseçim olacak.

5- Partili hiçbir üye Genel Merkez önünde adaylık için beklemeyecek. Bütün adaylıklar üye bazında belirlenecği için, partili sandığa tıpış tıpış değil, koşa koşa gidecektir. 

6- CHP'de güçlü genelsekreterlik makamını yeniden oluşturacağım.

7- Genel Başkan seçildikten sonra İlk iki seçimde partiyi birinci parti yapamayan gider. Bu tüzükte yer alacak.

8- Partinin tüzüğü meydan okuyacak AKP'ye, Muharrem İnce değil. Başarılı olamazsan gidersin. Bu meydanı okumadan CHP iktidar olamaz. 

Kendi içinde demokrasiyi gerçekleştirmiş, Türkiye içinde demokrasi için çabalayan CHP'nin kısa sürede milletin gönlüğne gireceğini düşünüyorum. Samimi bir CHP'nin iktidar olacağına inanıyorum. Ama bu yönetim anlayışıyla bunu mümkün görmüyorum. 

KILIÇDAROĞLU'NA DİKTATÖR SUÇLAMASI

4 sene önce demokratik söylemlerle gileceksiniz, şimdi diktatör olacaksınız. Ne farkımız kaldı AK Parti'den.


Yorumlar