Muharrem İnce İstanbul Belediye Başkan adayı olacak mı? İşte son durum...

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 30,6 oy alan Muharrem İnce'nin yeni dönemde nasıl bir görev alacağı merak ediliyordu. Peki Muharrem İnce İstanbul Belediye Başkan adayı olacak mı?

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 30,6 oy alarak partisi Cumhuriyet Halk Partisi'ni 8 puan geçen Muharrem İnce'nin yeni dönemde alacağı görev merak ediliyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün 'Herkes bilsin, Muharrem İnce bizim bir değerimizdir, onu da sonuna kadar kucaklıyoruz'' şeklinde açıklama yaptı. Muharrem İnce de son olarak "Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız." ifadelerini kullandı. Şimdi insanlar Muharrem İnce İstanbul Belediye Başkan adayı olacak mı sorusuna cevap arıyor. İşte konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar...

MUHARREM İNCE İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?

Bugünlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığını teklif edeceği konuşuluyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin arasında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Şimdi vatandaşlar Muharrem İnce'nin İstanbul Belediye Başkan adayı olacak mı sorusuna yanıt bekliyor. Henüz konuyla ilgili net bir açıklama yapılmış değil.

KILIÇDAROĞLU: "MUHARREM İNCE BİZİM BİR DEĞERİMİZDİR"

HP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Herkes bilsin, Muharrem İnce bizim bir değerimizdir, onu da sonuna kadar kucaklıyoruz'' dedi. Son dakika gelişmesi yaşandı. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız." dedi. Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığını teklif edeceği iddia ediliyor.

"BİR KİŞİ DAHİ PARTİDEN İSTİFA ETMESİN"

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız." dedi.

MUHARREM İNCE KİMDİR?

CHP eski Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964 tarihinde Yalova ilinin Elmalık köyünde doğdu. Muharrem İnce’nin annesinin adı Zekiye, babasının adı ise Şerif’dir. Ülkü İnce ile evli olan Salih Arda adında bir oğlu bulunan Muharrem İnce, ilk ve orta öğrenimini Yalova ilinde bitirdi. Üniversite eğitimini ise Bursa Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamlayarak mezun oldu.

2012 yılında “Buyurun Sayın İnce” isimli bir kitap yazan Muharrem İnce, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne, Cumhuriyet Halk Partisi‘nden 22. dönemde Yalova milletvekili olarak göreve getirilmiştir. Şu anda da 23. dönemde de milletvekililiği görevini icra etmektedir.

24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi seçilen Muharrem İnce, 2002 genel seçimlerinde CHP Yalova milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girdi. 2007 genel seçimlerinde de partisi tarafından aday gösterildi ve seçim sonucunda meclisteki yerini korudu. 13 Haz 2011 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye milletvekili seçimlerinde tekrar Yalova CHP milletvekili seçildi.

Yorumlar