MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'ndan flaş Deniz Ateş Bitnel açıklaması

Dün akşam olaylı Galatasaray - Trabzonspor maçının ardından basın toplantısı düzenleyen MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu bordo mavili takımın mağdur olduğunu söyledi

İşte MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun açıklamaları;

Dün akşam Trabzonspor mağdur olmuştur ve tepkilerinde haklılardır fakat Deniz Ateş Bitnel daha önce de Trabzonspor maçı yönetmiş bu maçlarda gösterdiği yönetimle takdir toplamıştır.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Deniz Ateş Bitnel gelecek vaat eden bir hakemdir. Dün akşamki yönettiği maçtan dolayı üzüntülüyüz. 

Maçtan sonra kimseyle görüşmedim hakemimiz hatalar yapmıştır gerekli yaptırımları uygulayacağız. Hakemlerimiz bundan sonra objektif bir şekilde maç yöneteceklerdir. Ulenberg ve Rosetti ile ortak çalışmalarımız var.

Salih Dursun'un halk kahramanı olarak gösterilmesini doğru bulmuyorum.

Önümüzdeki yıl 22 hakem Süper Lig'de görev alacak. Tecrübeli hakemleri bundan sonraki haftalarda sıkılıkla göreceksiniz. Türk hakemliğini geliştirmek için buradayız bu konuda şu anda sancı yaşıyoruz. Takdir edersiniz ki bir günde hakem olunmuyor. Görev vere vere bu krizi atlatmayı düşünüyoruz. 

GENEL ANLAMDA HAKEMLERİMİZ BAŞARILI

Hakem hataları her dönem oluyor ancak bu dönem spesifik hataların fazla olduğunu görüyoruz, son haftalarda daha fazla olmaya başladı biz hatamızı kabul ediyoruz fakat şöyle bir şey var. Bir maçta hata olunca bütün maçlarda hata varmış gibi davranılıyor. Dün aşam Leverkusen - Dortmund maçını da izledim orada da baya hatalar vardı. Genel olarak hakemleri başarılı buluyorum.

FİFA KOKART DENİZ ATEŞ BİTNEL'E AĞIR GELMİŞ OLABİLİR

Deniz Ateş Bitnel
maçtan sonra evine geçti. Değerlendirme toplantısı yapıldı sona evine geçti. Hakemler FIFA Kokart'ı taktığında bir performans düşüklüğü yaşıyor bu bende de olmuştu. Deniz Ateş Bitnel FIFA Kokart'ın ağırlığını (Ocak ayında takılmıştı) fazla hissetti.

Deniz Ateş Bitnel'in FIFA Kokartı'nı hak ederek taktığını düşünüyorum bunu sizlerde biliyorsunuz. Deniz Ateş Bitnel'in puanı 7'den az olacak.

ELİNDE BELGE OLAN GELSİN

İstifa etmek hiç aklımdan geçmedi, sadece geride kalan haftalara odaklanmış durumdayız. Çarşamba veya Perşembe toplantı yapacağız, yolumuza devam edeceğiz. Yasa dışı bahis konusunda elinde belge olan gelsin bize ulaştırsın versin biz gereğini yaparız, biz hakemlerimize güveniyoruz. Deniz Ateş'in art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Böyle maçlardan sonra hakemin durumunu en iyi ben bilirim. Pozisyonlar hakkında analiz yapmadık.

Değerlendirme toplantılarımızda hakemlerimizin performansını nasıl yükseltiriz onu konuşuyoruz. Hatalar elbette olacak ama biz hataları en aza nasıl indireceğiz onu konuşacağız. Çarşamba günü Rosetti ve Ulenberg ile birlikte olacağız. 

Serdar Çakır'ın hakem atamalarında etkisi yok. Atamaları ben yapıyorum. Ben Deniz Ateş Bitnel'in atamasında bir hata yapmadım ama hakemin yönetimi hatalıdır, biz de beklemiyorduk. Yetenekli hakemleri arıyoruz çok iyi tarama yapıyoruz. Evet oyunu okumada eksikliğimiz var ama zeka konusunda katılmıyorum hepsi akıllı çocuklar. 


Yorumlar