UEFA'dan beklenen 1+1 yıllık ceza Cansun'u kızdırdı

Galatasaray, UEFA'dan alacağı (1+1 yıllık) cezayı beklerken eski başkanlardan Mehmet Cansun konuyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dün UEFA’nın Galatasaray hakkında yaptığı FFP ile ilgili maddelerin yerine getirilmediği ve sarı kırmızılı kulübe ceza verilecek açıklaması camiada resmen infiale yol açtı. Bir yandan Süper Lig’de şampiyonluk yarışına tutunmak için çabalayan ve bu anlamda oyuncu transferi yapmak için yoğun bir uğraş veren, diğer yandan UEFA’nın FFP kriterleriyle karşı karşıya kalan Galatasaray’ı kötü günler beklerken, kulüp içerisinde eski başkan ve yöneticilerin açıklamaları ise kara tabloyu gözler önüne seriyor.

"ULAN 145 MİLYON EURO'NUN ÖNLEMİ Mİ OLUR?"

Galatasaray’ın eski başkanlarından biri olan Mehmet Cansun, sarı kırmızılı kulübün geldiği son durumun röntgenini çıkarırken, UEFA’nın vereceği ceza hakkında bu durumun zaten 3 sezon önce ortaya çıktığını, o dönemden süregelen ve katlanarak artan borçlar sebebiyle Galatasaray’ın büyük zarara uğradığını söyledi.

İşte Mehmet Cansun’un AjansHaber’e yaptığı açıklamalar;

"BİR İŞLETME HER YIL ZARAR EDERSE UEFA BUNU ATLAR MI?"


UEFA, Galatasaray’ı yeni uyarmadı, daha 2013-14 sezonunda 35 milyon euro’luk bir açık için bizi ikaz etmişti.. Bu rakam geçtiğimiz yıl 70’e şimdi ise 145 milyon euro’lara kadar geldi. Bu saatten sonra oyuncu satsan ne olur, adam kovsan ne olur? Galatasaray’ın UEFA’dan 3-4 yıllığına ek süre isteyeceğini öğrendim, bu süre alınırsa kulüp gayrı menkullerini ve diğer gelirlerini artırarak bu durumdan kurtulabilir ama bu da çok zor, çünkü bir işletme düşünün her gün zarar ediyor. UEFA bu zararı cezasız mı bırakacaktı? Şimdi bakıyorum herkes birbirini suçluyor, herkes bir açıklama yapıyor. Bunun Ünal Aysal’la ve diğerleriyle bir ilgisi yok. Bu sorun sadece Galatasaray’ın değil Türk futbolunun sorunudur, kulüplerimizi iyi yönetemiyoruz, iyi yönetenlerin de kapısını çalıp bu işi öğrenemiyoruz. Avrupa takımlarının iyi örneklerini alıp buraya getiremedik. Zaten Galatasaray Kulübü elini hiçbir şeye süremese bile, hiçbir transfer yapmasa bile, alıp satmasa bile zaten 1 yılda yüzde 35’lik bir zarara uğruyor. Son 11 ayda Türk lirası Euro ve dolar karşısında yüzde 35’lik bir değer kaybetti, sen de anlaşma yaparken sözleşme yaparken hep Euro/dolar cinsinden yapıyorsun yani bu bile başlı başına bir zarardır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar