Mancini geçmişini tekrar ediyor!

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, özellikle Manchester City'yi çalıştırdığı dönemde ettiği kavgalarla gündeme gelmişti.

TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE TERİM'İN KOLTUĞUNDA BAŞLADI

Teknik direktörlük kariyerine, Fatih Terim'in İtalya Kupası finalisti Fierontina'sını devralarak başlayan Roberto Mancini, Parma maçlarından zaferle ayrılarak ilk kupasını kazandı.

Bir sonraki sezona Rui Costa ve Francesco Toldo'yu kaybederek başlayan Mor Menekşeler'de taraftarlar, kulüple özdeşleşmiş bu iki yıldız ismin takımdan ayrılmasının sorumlusu olarak Mancini'yi gördü.

İtalyan hoca devre arası kulüpten ayrılırken, Fierontina da sezon sonu küme düştü.

İKİ SEZONDA İKİ DEFA BEŞİKTAŞ'A KARŞI

2002 - 2004 yılları arasında Lazio'yu çalıştıran Mancini'nin yolu bu dönemde Beşiktaş ile sık sık kesişti.
2002/03 sezonunda UEFA Kupası'nda mücadele eden Lazio, temsilcimiz Beşiktaş'la çeyrek final aşamasında karşılaştı. 2-1 ve 1-0'lık sonuçlarla turu geçen taraf olan İtalyan ekibi, yarı finalde Mourinho'nun Porto'suna elendi.

2003/04 sezonunda  Beşiktaş'la bu kez Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşan Mancini yönetimindeki Lazio, Chelsea ve Sparta Prag'ın da bulunduğu grubu sonuncu tamamlayarak taraftarlarına hayal kırıklığı yaşattı.

INTER'DE EMRE BELÖZOĞLU'YLA BERABER ÇALIŞTI

2004 yılında 4 yıl sürecek olan Inter macerasına başlayan Roberto Mancini'nin, ligde çıktığı ilk 15 karşılaşmadan tam 12'si beraberlikle sonuçlandı. Sezonu Juventus ve Milan'ın ardından üçüncü sırada bitiren Inter, bir sonraki sezon ise patlayan şike skandalı nedeniyle ligde rakipsiz kaldı.

2004/05 sezonunun bir diğer ilginç özelliğiyse Roberto Mancini ve Emre Belözoğlu'nun Inter'de birlikte çalışmış olmasıydı.

İTALYA TARİHİNİN EN KOLAY ŞAMPİYONLUKLARI

Juventus'un şampiyonluğunun elinden alınarak küme düşürülmesi ve Milan'a verilen cezalarla birlikte büyük bir fırsat yakalayan Inter, Mancini yönetiminde art arda şampiyonluklar yaşadı. Ancak Avrupa Kupaları'nda beklenen başarının bir türlü gelmemesi üzerine 2007/08 sezonu sonunda Inter ile Roberto Mancini'nin yolları ayrıldı. Mancini'nin bıraktığı Inter, Jose Mourinho yönetiminde Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk yaşadı.

CITY DÖNEMİ VE KAVGALAR BAŞLIYOR

Bir sezonluk aranın ardından 2009/10 sezonunda Manchester City'nin başına geçen Mancini, burada çalıştığı dört sezonda da yapılan flaş transferlere rağmen 2011/12 sezonunda son saniye golüyle ligi şampiyon olarak tamamladı. Avrupa Kupaları'nda kayda değer bir başarı yakalayamayan City, 2012/13 sezonunda ligi ezeli rakibi Manchester United'ın 11 puan gerisinde tamamlayınca İtalyan teknik adamın görevine son verildi.



Roberto Mancini, özellikle Manchester City'yi çalıştırdığı dönemde yaşadığı gerginliklerle sık sık gündeme geldi. Futbolcuları Mario Balotelli ve Carlos Tevez'le kavga eden Mancini, saha kenarında da Alex Ferguson ve David Moyes ile ağız dalaşından öteye geçen tartışmalar yaşadı.

İtalyan teknik adamın City'den ayrılmasının ardından da Kolarov başta olmak üzere pek çok futbolcu, Mancini'yi eleştiren açıklamalarda bulunmuştu. Galatasaray'ın Roberto Mancini'yle anlaşması üzerine de Sarı-kırmızılı taraftarlar, İtalyan hocanın takımda kavga edeceği ilk futbolcunun kim olacağı üzerine tahminde bulunmuştu.

Yorumlar