Mancini Selçuk yerine Sneijder dedi goller art arda geldi

Galatasaray'ın hocası Mancini, duran topları Sneijder'in kullanmasını istedi. Galatasaray o zamandan bu yana kornerlerden çok kritik üç gol buldu.

GALATASARAY'IN DURAN TOP ENGELİ KALKTI

Akhisar Belediyespor maçı da gösterdi ki Galatasaray artık duran toplardan gol atabiliyor. Sarı-kırmızılılar; Chelsea, Çaykur Rize ve Akhisar maçlarında kornerlerden gol atmayı başardı.

Bu konudaki kötü alışkanlıklar son bulurken, Galatasaray son 3 maçta da kornerden gol buldu. Bu gollerin ortak özelliği ise takımın ilk golü olması. Sarı-kırmızılı takımın Teknik Direktör Roberto Mancini’nin bu konudaki yaklaşımı ise farklı oldu.

İtalyan teknik adamın, kornerlerden gelen gollere sevinirken şu yorumu yaptığı belirlendi:

“Kapanan bir takıma karşı kornerden gol bulmak önemli. Çünkü oyun içerisinde rakibi açabilme şansınız başka türlü bulunmuyor. Akhisar maçını da bu şekilde görmek gerekir. Bu tarz takımlara karşı ilk golü hareketli oyunda bulamayabilirsiniz veya zorlanırsınız. Böyle zamanlarda rakibi açmanın yolu korner ya da serbest vuruşlar gibi duran toplardır. Bu konuda da son 3 maçtır çalışmalarımızın karşılığını almaya başladık.”

MANCINI BELİRSİZLİĞİ BİTİRDİ GOLLER ARKA ARKAYA GELDİ

Galatasaray’ın duran top etkinliği kazanmasında Mancini’nin büyük etkisi var. İtalyan teknik adam, ligin ikinci yarısında çok tartışılan kornerler ya da serbest vuruşlarda topun başına kimin geçeceği konusunda önemli kararlar aldı. Bunların başında da kornerlerin Sneijder’e verilmesi oldu. Hollandalı yıldızın son dönemde adrese teslim ortalarında iki kez Chedjou, 1 kez de Drogba gol attı.

Diğer taraftan Mancini’nin her antrenmanda en az yarım saat duran top organizasyonları üzerinde durduğu belirlendi. İşte bütün bunlar bir araya gelince Galatasaray’ın kronikleşmiş duran top sorunu giderilmiş oldu.

Yorumlar