Magnezyum silikat nedir? Zararları nelerdir ve nerelerde kullanılır?

Amerikan ilaç şirketinin ürünlerinde çıkan maddeyle ilgili Magnezyum silikat nedir sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Magnezyum silikat zararları nelerdir ve nerelerde kullanılır sorusunun cevabı Ajanshaber.com'da.

Amerikan ilaç şirketi Johnson&Johnson ürünlerinde yer alan magnezyum silikat maddesinin ne olduğu insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Söz konusu madde sebebiyle geçtiğimiz dönemlerde firmaya kadınlar tarafından dava açılmıştı. Açılan dava neticesinde şirkete yaklaşık 4.7 milyar dolar para cezası kesildi. İnsanlar bu olayın neticesinde magnezyum silikat nedir sorusunu sıkça sormaya başladılar. Ajans Haber ekibi olarak bu maddeyle ilgili merak edilenleri sizler için derledik. Magnezyum silikat zararları nelerdir ve magnezyum silikat nerelerde kullanılır sorusunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

MAGNEZYUM SİLİKAT NEDİR?

Amerika ilaç şirketinin ürünlerinde ortaya çıkan ve kadınların dava açtığı olayla ilgili önemli gelişmeler yaşandı. İnsanlar magnezyum silikat nedir sorusunun yanıtını merak etmeye başladı. Ajans Haber olarak bu madde ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

MAGNEZYUM SİLİKAT ZARARLARI NELERDİR?

E 553 kot numarası ile katkı maddeleri arasında yer alan magnezyum silikat, aslında bir adsorbant olması yanında, değişik sanayi kollarında yaygın olarak kullanılan bir dolgu maddesidir. Hatta insan sağlığı açısından bir letal dozu da belirlenmemiştir. Ancak basında yer alan haberlere göre magnezyum silikat, ilgili sektörde sadece kızartma sırasında ortaya çıkan zararlı oluşumları gizlemek amacıyla adsorbant olarak kullanılmaktadır. Kızartma yapılan yağın gereğinden uzun bir süre kullanılması durumunda, yağda oksidasyon oranı yükselmekte, oksipolimerize ürünler yanında aldehit, keton gibi kimi hastalıklara yol açabilen bileşikler açığa çıkmaktadır.

MAGNEZYUM SİLİKAT NERELERDE KULLANILIR?

Pek çok ticari mamulde kullanılan, kristal suyuna sahip bir magnezyum silikat minerali. Bileşimi Mg3Si4O10(OH)2 , sertliği 1, (Mohs sertlik derecesinin en yumuşak standart minerali) özgül ağırlığı 2,82 olup, kristal sistemi monokliniktir. Başlıca, yaprağımsı ve pullu kütle halinde bulunur. Talk sedef pırıltılıdır. Ele yağlı bir hal verir ve eli boyar. Aleve tutulursa yanmaz, parlar ve sertliği yükselir. Talk serpantin gibi olivin ve başka magnezyumlu minerallerin değişmesinden meydana gelir.


Saf halde çok yumuşak olması, talk pudrası ve yüz pudrası olarak kullanılmasını sağlamıştır. Ancak, pekçok talk, ateşe dayanıklı olması ısı ve elektriği kötü iletmesi sebebiyle, seramik sanayiinde ve tavan kaplamasında kullanılır. Kauçuk, boya ve kağıt sanayiinde dolgu maddesi olarak da istifade edilir.

Yorumlar