Ligleri ertelemek bazı karanlık odaklara cesaret verecek

Fenerbahçe kafilesinin Rize dönüşü Trabzon'da silahlı saldırıya uğraması liglerin ertelenmesini gündeme getirdi.

Fenerbahçe kafilesinin Rize dönüşü Trabzon’da silahlı saldırıya maruz kalması Türkiye’de büyük bir deprem etkisi yaratırken, bu olay Türk futbolunun imajını da olumsuz yönde etkiledi.

LİGLER ERTELENSE YA DA İPTAL EDİLSE BİR DAHA BÖYLE OLAY ASLA YAŞANMAZ DİYEBİLİR MİYİZ?

Düzenlenen suikast girişimi Avrupa basınında ele alınırken, Türkiye’de yaşayan yabancı futbolcuların sezon sonu Süper Lig’den ayrılmak istemeleri farklı kaosları da beraberinde getirecek gibi görünüyor. Yaşanan talihsiz hadiseden etkilenen B.Alves, Kadlec, Sow, Emenike, Demba Ba  gibi isimler sezon sonu Türkiye’den ayrılmayı ciddi ciddi düşünürken, yaz ayı transfer döneminde Türkiye’ye gelecek oyuncu konusunda kulüpler bir hayli sıkıntı yaşayacak. Gerek maddi gerekse manevi anlamda büyük yara alan Türk futbolu, bu saldırının bir an önce aydınlanmasını beklerken, ‘ligler tatil edilsin’ fikri ise gündemdeki sıcaklığını korumakta.

TÜRK FUTBOLU BÜYÜK BİR DARBE ALDI

Peki Türk futboluna yapılmak istenen bu ‘planlı’ darbe girişimi nasıl oluştu? Bu moral bozucu ve yaralayıcı olaylar nasıl gelişti? İşte silahlı saldırıyı doğuran birkaç madde;

1-Şu anda Türkiye’de sadece futbola karşı değil, hemen hemen bütün kurumlara saldırı ve organize olarak düzenlenen derin bir yapının olması.

2-Rıdvan Dilmen’in de bahsettiği gibi 7 Haziran’da yapılacak seçimlere kadar Türkiye’de olabildiğince  oluşturulmak istenen kaos ortamı ve Sinan Engin’in de dediği gibi ’12 Eylül’ senaryolarını hatırlatacak girişimler.

3-Türk futbolunda yaşanan ‘3 Temmuz’ süreci.

4-Yöneticilerin, başkanların, futbolcuların, teknik direktörlerin kısacası futbolun içerisinde yer alan bütün ana öğelerin sert ve nefret dolu açıklamaları.

5-Futbolda ‘bu yalnızca bir oyun’ düşüncesinin hafızlardan silinmesi.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.





Yorumlar