KYK yurt 3. yedek yerleştirme sonuçları listeleri açıklandı!

KYK yurt yerleştirme sonuçları 22 Eylül tarihi itibarı ile açıklandı. KYK 3. yedek arasınıf yurt yerleştirme sonuçları ve kyk yurt yedek listesi KYK'nın sitesinden öğrenilmesi yanında kayıt ve yurt ücretleri ödemesi interneten yapılacak.

Kredi yurtlar kurumu tarafından üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim dönemleri içerisinde belli dönemlerde yurt yerleştirilmesi yapılmaktadır. KYK, bu yıl yapacağı yedek yerleştirmeleri ile ilgili tarihleri önceden açıkladı. 2016 eğitim yılında 3 dönem halinde açıklanan yedek yerleştirme sonuçlarının ilk ikisi 9 Eylül ile 17 Eylül tarihlerinde açıklamıştı. KYK’nın bu yıl içerisinde son kez yapacağını duyurduğu kyk yurt 3. yedek yerleştirme sonuçları sonuçları 22 Eylül'de (bugün) açıklandı. Sonuçların açıklanmasından sonra yurt başvurusu yapan öğrecilere yurt çıkıp çıkmadığını kyk yurt sonuçları sorgulama işlemi yaparak öğrenebilecekler. Yurt hakkı kazanan öğrenciler yurt ücreti ödemelerini ve yurt kayıtlarını internetten yapacaklar. Her yıl üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılayan kyk'nın  20 Eylül 2016 tarihi itibariyle 81 il, 200 ilçe ve KKTC'de 3 yurt olmak üzere toplam 668 yurdu bulunmaktadır. Yatak kapasitesini yılsonuna kadar 545 bine ulaştırmayı hedefleyen KYK, yatak kapasitesinin 2017 sonunda 668 bin, 2018 sonunda 697 bin, 2019 sonunda da 755’e yükseltmeyi planlanıyor. 

SONUÇLAR KYK’DAN ÖĞRENİLECEK

Yurt yerleştirme işlemlerinin son yedek yerleştirmesi olan 3. Yurt arasınıf yerleştirme sonuçları bugün KYK’nın resmi internet sitesi sonuc.kyk.gov.tr adresi üzerinden açıklandı. KYK’nın yıl içerisinde belli bir dönemde yapacağı son yurt yerleştirmesinin sonuçlarının açıklanmasından sonra bu turda da yerleşemeyen adaylar için KYK tarafından belirlenen tarihlerde yıl içerisinde yurt yerleştirme işlemlerinin devam edeceği açıklandı.  

KAYITLAR E DEVLET'TEN YAPILACAK

Yedek yerleştirmelerin sonuncusunun da açıklanmasından sonra hak kazanan öğrenciler yurt kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler. E devlet üzerinde gerçekleşecek işlemler için türkiye.gov.tr (E Devlet) uygulamasına giriş yapılarak ekranın sol kenarında bulunan e hizmetler bölümünden kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler. E Devlet üzerinden kayıt yaptırmak için öncelikle öğrencilerin E Devlet şifresinin olması gerekiyor. E Devlet şifresi olmayan öğrenciler şifreyi bulundukları bölgede bulunan herhangi bir PTT şubesine giderek Nüfus cüzdanı ibraz ederek 2 TL karşısında alabilirler.

YURT ÜCRETİ ZİRAAT BANKASINA YATACAK

Yurt Kayıt işlemi yaptıracak öğrenciler kayıt günümde 150-260 TL arasında olan yurt ücretini bankaya yatırmaları gerekiyor. Ödemeler KYK’nın internet sitesinden yurt ücretleri ödeme bölümünden online olarak ödenebilecek. KYK Ziraat Bankası hesabına yatacak olan ücretin yatmasından sonra yurt kaydı tamamlanmış olacak ve öğrenciler artık yerleştiği yurtta kalabilecekler.

KONTENJANLAR ARTI

Yükseköğretim de eğitim gören öğrencilerin en önemli sorunları arasında yer alan barınma sorununda yeni gelişmeler yaşanıyor. Edinilen bilgiye göre, 81 ilde hizmet veren Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurtlarının sayısı artılırıyor. Darbe girişi sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı olduğu tespit edilen yurtların KYK'ye devredilmesi sonucunda yurt kontenjanlarında artış olacağı gündeme geldi. Basında yer alan habelere göre, Hazine ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen 109 FETÖ'cü yurttan uygun olanlar değerlendirilerek KYK'nin kullanımına verilmesi planlandığı belirtiliyor. Bu uygulama ile yaklaşık 400 bin olan yatak kapasitesinin 500 bini aşacağı düşünülüyor.

KAYITTA İSTENEN BELGELER

  1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)
  2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
  3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
  4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu
  5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi
  6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.
  7. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

GÜVENCE BEDELİ ÖDENECEK

Yurtlarda barınma imkânı ücret karşılığı yapılmaktadır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücreti uygulanmaktadır. Öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretlerine ya da yurtta yapacakları zarara karşılık olarak güvence bedeli alınır. Güvence bedeli tutarı, Genel Müdürlük tarafından tespit edilirken, ödemesini gerçekleştirmeyen öğrencinin yurtla ilişiği kesilir. O öğretim yılı içinde bu öğrencilerin başvuruları yeniden değerlendirilir.

YURT ÜCRETİ VE/VEYA GÜVENCE BEDELİ ÖDEMEYECEK ÖĞRENCİLER

Yurt ücreti ve/veya güvence bedeli alınmayacak öğrenciler aşağıdaki şekilde belirtilmiştir;

1-Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar.

2-Devlet koruması altında olan öğrenciler.

3-Anne ve babası vefat etmiş olanlar.

4-Şehit ve gazi çocukları.

5-2330 sayılı Kanun kapsamında yazılı hallerde ölenlerin çocukları.

6-   Bu öğrenciler okullarını normal öğrenim süresinde bitirmemişse 1 yıl daha aynı haklarla barınmaya devam ederler.

EN GEÇ AYIN SON İŞ GÜNÜ ÖDENİR

1- Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir.

2- Yurt ücretleri en geç ayın son iş günü saat 16.00’ya kadar banka aracılığıyla ödenir.

Yorumlar