Kapatılan Üniversite Öğrencileri ile Yatay Geçiş Öğrencileri için Yurt Başvuruları bugün sona eriyor

Kapatılan Üniversite ve Lise Öğrencileri ile Özel Yetenek, Yatay Geçiş, Lisansüstü/Doktora, Yurt Dışı ve Yurt İçi değişim programıyla kayıt yaptıran öğrenciler için açılan KYK yurt ek kontenjanları başvuruları bugün bitiyor.

Kredi Kurtlar Kurumu (Yurtkur) bünyesinde bulunan yurtlara başvuru yapacak öğrenciler için açılan ek kontenjan başvuruları bugün sona eriyor. OHAL kararları kapsamında 667 Sayılı KHK ile Üniversitesi/Lisesi kapatılan öğrenciler) ile özel yetenek ve yatay geçiş öğrencileri, Lisansüstü/Doktora, Yurt Dışı ve Yurtiçi değişim programıyla kayıt yaptıran öğrencilerin başvuru yapabilecekleri KYK Yurt Ek Kontenjan başvuruları 03.10.2016 (bugün) 23.59’da bitiyor. E devlet üzerinden yapılacak olan başvuru işlemleri için öğrencilerin e devlet şifrelerinin olması gerekiyor.  

BUGÜN SONA ERİYOR

Lisans programlarına yerleşen öğrencilerin başvurdukları 2016-2017 KYK Yurt başvurularının ikinci aşaması bugün saat 23.59’da sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan  KYK Yurt EK Kontenjanlara; üniversitesi kapatılan, ek kontenjan ve yatay geçişle gelen, lisansüstü eğitim alan, yurtdışı değişim programı ile bir üniversiteye yerleşen öğrenciler, yatay geçiş ile farklı bir üniversiteye nakil olan ve lisansüstü/doktora yapan öğrenciler ile özel yetenek öğrencilerinin başvuru yapacakları yurt başvuruları için KYK tarafından verilen süre 3 Ekim Pazartesi doluyor. Henüz başvuru yapmamış olan öğrencilerin belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru yapacak olan öğrenciler detaylı bilgiyi Kredi Yurtlar Kurumunun https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinde öğrenilebilir.

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yurt başvurusu yapacak olan öğrenciler, yurt başvurusu yapmak için öncelikle e-Devlet Şifresine sahip olmaları gerekiyor.  Şifresi olmayan öğrenciler en yakın PTT şubesinden belli bir ücret karşılığında e devlet şifresi alabilirler. E-Devlet Kapısına giriş yapan öğrenciler ilgili alanları doldurarak başvuru yapabilecekler. Bu işlem için herhangi bir ek ücret, vergi vb. alınmamaktadır. KYK Yurtlarında barınmak için yurda kesin kayıtta istenen belgeler :

  • Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)
  • Şehit ve gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
  • % 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)
  • Anne ve babası vefat etmiş olanlar,(Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge)
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,(Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)

Yorumlar