2016 KYK burs sonucu ne zaman açıklanacak? Sinan Aksu’dan açıklama geldi!

Yüzbinlerce üniversite öğrencisinin heyecanlan bekledikleri 2016 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu’dan son dakika açıklaması geldi.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra gerçekleştirilen 2016 KYK burs ve Kredi başvurusunun sona ermesinden sonra burs ve öğrenim kredisi başvurusu yapan öğrencileri heyecanlı bekleyiş sardı. Başvuru yapan öğrencilerin KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Sinan Aksu’dan gelen son dakika açıklaması ile verildi. Aksu geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada KYK sonuçlarının açıklanması ile ilgili olarak, “Dikey Geçiş Sınavı ve kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin geçişleri bittikten sonra sonuçların açıklanacağını” ifade etti. Aksu’nun açıklamasından sonra KYK Burs Sonuçlarının Kasım ayı girmeden açıklanabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

KASIM’DAN ÖNCE AÇIKLANABİLİR

Öğrencilerin bekleyişi sona eriyor. Geçtiğimiz ay başvuruları sona eren Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve öğrenim kredisi başvurularının sonra ermesinden sonra sonuçların açıklanması için heyecanlı bekleyiş sürerken geçtiğimiz günlerde KYK Genel Müdürü Sinan Aksu’dan gelen açıklama öğrencilerin yüreğine su serpti. Aksu’nun yaptığı açıklamasının ardından burs ve öğrenim kredisi sonuçlarının Kasım ayına girilmeden açıklanacağı sonucu çıkarıldı.

“EKSİK BİLGİ VERENLERE HAK TANINMAYACAK”

Konuşmasında burs sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili bilgiler veren KYK Genel Müdürü Sinan Aksu,  Dikey Geçiş Sınavı ve kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin geçişleri bittikten sonra sonuçların açıklanacağını dile getirirken, başvuru sürecinde kurum ince eleyip sık dokuduğunu ve başvuruları çok dikkatli bir şekilde incelediklerini söyledi. Birçok öğrencinin E-Devlet üzerinden başvuru yaptığını ve bu süreç de öğrenciler doğru ve eksiksiz bilgi verdiyse, kurum en çok bu öğrencilere hak tanıyacağını dile getirirken eksik ya da hatalı bilgi veren öğrencilere bu hakkın tanınmayacağının da altını çizdi.

BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ

Daha önce, KYK Burs ücretleri olarak 330 lira alırken, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, ücretlerin yükseltileceği müjdesini verdi. 2016-2017 yılları arasında öğrencilerin alacağı burs ücretleri enflasyon zammı üstünde olarak 400 Türk Lirası.

YURTKUR GENEL MÜDÜRÜ SİNAN AKSU’DAN KYK AÇIKLAMASI

KYK Burs Sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Sinan Aksu’nun yapmış olduğu açıklama şöyle;

“Kapatılan üniversitelerden dolayı bazı alanlarda gecikme oldu. Özelikle öğrencilerin tanzimi ve dikey geçişlerle ilgili. Biz şimdi YÖK’ün bunları neticelendirmesini bekliyoruz. YÖK bunu neticelendirir neticelendirmez biz de sonuçları açıklayacağız. İlk 100 bin öğrenciye burs, geriye kalan, talep eden öğrencilere kredi vereceğiz” ifadelerini kullandı. Aksu, birinci sınıf öğrencilerine daha önce ocak ayı itibariyle ödeme yapıldığını, bu yıl ekim, kasım, aralık aylarının da ödemeye dahil edileceğini açıklamıştı.

 

KYS BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

BURS’DAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER

  • Ön lisans öğrencileri,
  • Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
  • Lisans öğrencileri,
  • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
  • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
  • Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,
  • ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Yorumlar