Kredi ve burs sonuçları açıklandı mı? KYK Genel Müdürü açıkladı!

KYK burs ve kredi başvurularının 12 Ekim!'de sona ermesinden sonra başvuru yapan öğrencileri heyecanlı bekleyiş sardı. KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli olmazken, KYK Genel Müdürü'nden açıklama geldi.

Üniversiteyi bu yıl kazanan öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunması amacıyla başvurmuş oldukları KYK burs başvuruları 12 Ekim’de sona erdi.  Başvuruların sonra ermesinden sonra başvuru yapan öğrencileri bursun çıkıp çıkmayacağı konusunda heyecanlı bir bekleyiş sardı.  Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan kredi ve burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili herhangi bir tarih verilmese de geçtiğimiz günlerde KYK Genel Müdürü Sinan Aksu’nun yapmış olduğu açıklamada, bu yıl ilk burs ödemelerinin Kasım ayından itibaren başlayacağını açıklaması sonuçların kısa süre içerisinde açıklanacağı algısı yarattı.

BURSLAR KASIM'DA YATABİLİR

Geçtiğimiz günlerde başvuruları sona eren burs ve kredi başvurularının sonuçlarının açıklanması için geri sayım başladı. Önceki yıllarda biraz zaman alan sonuçların açıklanma işlemi bu yıl KYK Genel Müdürü Sinan Aksu’nun burs ödemeleri ile ilgili yapmış olduğu açıklama sonrasında KYK Burs Sonuçlarının bu yıl daha erken bir sürede açıklanacağı kanısı uyandırarak burs ve kredi sonucunun Ekim ayı sonu Kasım ayı başlarında açıklanabileceği ihtimalini düşündürdü.

100 BİN ÖĞRENCİYE BURS VERECEĞİZ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Sinan Aksu geçtiğimiz ay KYK bursları ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında "Kapatılan üniversitelerden dolayı bazı alanlarda gecikme oldu. Özelikle öğrencilerin tanzimi ve dikey geçişlerle ilgili. Biz şimdi YÖK'ün bunları neticelendirmesini bekliyoruz. YÖK bunu neticelendirir neticelendirmez biz de sonuçları açıklayacağız. İlk 100 bin öğrenciye burs, geriye kalan, talep eden öğrencilere kredi vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

 

KYK BURS SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

KREDİ ÇIKMA OLASILIĞI DAHA YÜKSEK

Bu yıl üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin başvurdukları burs ve kredi başvurularında bursa oranla öğrenim kredisi çıkma olasılığı daha fazla. Bunun nedeni ise burs alma şartlarının Kredi alabilme şartlarından daha kesin olması yanında burs karşılıksız verilirken, kredinin eğitim hayatı sona erdikten sonra geri ödemesinin olması.  

ÖĞRENİM KREDİSİNDEN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER;

- Ön lisans öğrencileri,

- Lisans öğrencileri,

-Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü vb.),

-İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),

-Yüksek lisans(Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Yorumlar