KYK Burs Başvurusu Sona Eriyor! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine verilen KYK Burs başvuruları 12 Ekim Çarşamba sona erdi. Burs ve Kredi başvurularından sonra sıra burs başvuru sonuçlarının açıklanmasına gelecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her yıl maddi durumu olmayan üniversite öğrencilerine verilen KYK Burslarının başvuruları bu hafta sona eriyor. Bu yıl üniversite giren 1. Sınıfların başvuruda bulunabilecekleri Kredi Yurtlar Kurumu KYK burs başvuruları için az bir süre kaldı. Öğrencilerin devlet tarafından verilen eğitim ödeneğini alabilmeleri için belli koşulları karşıları gerekiyor. Şartlardan herhangi birini karşılamayan öğrenciler ise, ünivesiteyi bitirdikten 2 yıl sonra ödemeye başlayacakaları Öğrenim Kredisine Başvuru yapabiliyorlar. KYK bursları dışında öğrencilere karşılıksız burs veren kurumlar yanında, Başbakanlık Bursu ve Tübitak Bursu gibi burslarda mevcut. 12 Ekim saat 23.59’da sona erecek olan başvurular, e devlet uygulaması ya da kyk.gov.tr’dan yapılabilecek. KYK bursu almaya hak kazanabilmek için başka bir kurumdan burs almıyor olmak gerekiyor.

BAŞVURULAR 12 EKİM’DE BİTİYOR

Yeni eğitim yılında üniversiteye yerleşen öğrenciler için karşılıksız olarak devlet tarafından verilen Gençlik Ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu başvuru tarihi sona eriyor. Bir hafta sonra sona erecek başvuru süresi 12 Ekim Salı günü sona erecek.  Başvuru e devlet şifresi ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile giriş yapılarak Hizmetler bölümü altında bulunan Kredi Yurtlar Kurumu bölümünden yapılacak.

 

SONUÇLAR İKİ HAFTA SONRA

KYK Burs ve Kredi Başvuruları sonuçları ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Geçmiş yıllarda sonuçların açıklanma zamanına bakıldığında bu yılda bir değişiklik olmaması durumunda başvurular ile ilgili kyk tarafından gerekli araştırmaları yaptıktan sonra sonuçların yaklaşık olarak 2 hafta sonra açıklayacağı tahmin ediliyor. Sonuçları açıklandığında https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden öğrenebilecek.

BURS MİKTARI 400 TL

Burs başvurusu yapan öğrencilerden 11 Kurum sorgulaması sonrasında burs almaya hak kazanan öğrenciler Ekim ayından itibaren burs alabilecekler. Burs miktarı her yıl değişmekle birlikte 2016 yılı için 400 TL.

BURS OLMASSA KREDİ

Burs çıkmayan öğrenciler karşılığını okul bitiminden 2 yıl sonra ödemek koşulu ile Öğrenim Kredisi Başvurusu yapabilecekler. Öğrenim Kredisi de bursta olduğu gibi eğitim süresince kesintisiz devam edecek olup, tekrar başvuru yapılmayacak.

EKİM AYINDA BAŞLIYOR

Burs ve Kredi ödemeleri için bu yıl bir ilk yaşanacak. Bu yıl diğer yıllara nazaran daha erken yapılacak burs ödemeleri için müjdeli haber KYK Genel Müdürü Sinan Aksu’dan geldi. Aksu’nun yaptığı açıklamada bu yıl ilk defa burs ve kredi almaya hak kazanan birinci sınıf üniversite öğrencilerine Ekim, Kasım, Aralık aylarını kapsayacak şekilde burs ve kredi verileceğini açıkladı. Aksu konuyla ilgili “Sene başlarında olmak üzere enflasyon oranında öğrencilerimizin burs ve kredilerini artırıyoruz” ifadelerini kullandı. Öğrencilere bu yıl için verilecek burs ve kredi miktarı ile ilgili net bir rakam henüz açıklanmadı.

Yorumlar