Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav'dan açıklama

Fenerbahçe ve Galatasaray'la birlikte 15 kulüp 6+2'yi istiyor.

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav'dan yabancı kuralı konusunda flaş açıklama geldi. İşte Cavcav'ın ilk sözleri...

15 kulüp 6+2'de mutabık kaldı. Bu kararın çıkmasında ısrarcıyız. İtiraz eden kulüplerin arasında Beşiktaş var. Onlar 5+0+3 uygulamasını istiyor. Fenerbahçe ise Kulüpler Birliği'nin aldığı karara saygı duyuyoruz ve Tahkime gitmeyeceklerini söyledi.

"15 KULÜP ANLAŞTI"

6+2 Kulüplerden yönetim kararı almak suretiyle 15 kulüp olarak karar aldık yalnız burada sayın Beşiktaş Kulübü'nün hiçbir problem yok demiş olmasına rağmen malesef 5+0+3'te ısrar etmesine saygı duyuyoruz onların görüşüdür. Akhisar Belediyespor Kulüpler Birliği kararına uyuyoruz Tahkim'e gitmiyoruz dedi. Fenerbahçe de Kulüpler Birliği kararına uyuyoruz ve Tahkim'e gitmeyeceğiz dedi fakat Beşiktaş öyle yapmadı.

"BEŞİKTAŞ OYUN BOZANLIK YAPIYOR"

'Deniz Atalay ile sert tartışmalar yaşadığını söyleniyor' sorusu üzerine Cavcav, "Beşiktaş çok güzel bir kulüp, Beşiktaş yabancı kuralını istemiyorsa o zaman Türkiye Ligi'nden çekilecek ayrı bir ligde 5 yabancıyla mı oynar ne yapar bilemiyorum. Deniz Atalay'ı çok yakından tanıyorum 5+0+3 diye düşünüyoruz dedi. Oyun bozanlık yapmayın dedim. Fikret Orman'a genel sekreterimi gönderdim 4 gün imza alamadı genel sekreterim bu yüzden tenkit etmiyorum ama saygı duyuyorum. Biz Kulüpler Birliği olarak birlik ve beraberlik içindeyiz bir karara 16-17 kulüp evet diyorsa 1 veya 2 kulübün reddetmesini kabul edemeyiz.

"DEMİRÖREN'İN AYRILMASINI İSTEMİYORUZ"

TFF Başkanı'nın Kulüpler Birliği Başkanlığı, Beşiktaş ve TFF Başkanlığı yapan Yıldırım Demirören'in ayrılmasını istemiyoruz. Böyle bir talebimiz yok. Ufuk Özerten bizim üyemiz ancak Ankara'ya geldiği zaman sordum söylemedi.  Demirören istifasını kabul etmemiş ancak gelmediği taktirde yapacağımız bir şey yok dedi. Ufuk Özerten çok değerli bir insan...

YILDIRIM DEMİRÖREN'İN AÇIKLAMALARI

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği'ndeki toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Demiören, "Bugünkü toplantı Kulüpler Birliği toplantısıdır, federasyonun toplantısı değildir. Bizim dediğimiz belli kulüpler kararını alıp bize bildirirlerse bizde kararımızı veririz. Kulüpler bize isteklerini bildirsinler. Bakacağız. Türk futbolunun yararına neyse onu yapacağız" dedi.

AHMET NUR ÇEBİ ERKEN AYRILDI

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, özel nedenlerden dolayı toplantıdan erken ayrıldı ve çıkışta, yabancı sınırlaması hakkında şu açıklamaları yaptı:

"Yabancı sınırlaması 5+0+3 olarak devam ediyor. Alınmış bir karar var. Bununla ilgili bazı kulüplerin değişiklik talebi vardı. Bunlar konuşuldu. Suç ve ceza tamamen bireysel olmalı. Bir başka kişinin yapmış olduğu kusurdan dolayı bir diğer taraf mağdur olmamalı. Dolayısıyla küfür edenler statlarda tespit edilerek, 6222'nin uygulanmasının, diğer tarafı mağdur bırakmayacağına açıklık getirmeye çalıştık. Yabancı sınırlaması konusunda da 5+0+3'e devam edilmesi gerektiğini söyledik. Çünkü Beşiktaş'ın transfer politikasını geçen seneden planladığımızı, alınacak bir karar olacaksa da bunun 2 veya 3 yıl sonra başlatılması gerektiğini belirttik. Bütün kulüpler, yönetim kurulu olarak karar alıp Kulüpler Birliği Başkanlığı'na iletecek. Kulüpler Birliği de Futbol Federasyonu'na gönderecek. Oy birliği olmayacak. Tüm kulüpler görüşlerini yazılı olarak iletecek. Futbol Federasyonu'nun düşüncesi oy birliğiyle gelinmesi şeklinde. Haklı onlar da kendilerine göre. Ama oy birliğiyle gelinmediği takdirde ne yapacaklarına kendileri karar verecek."

Yorumlar