KPSS Önlisans Sonuçları için bekleyiş devam ediyor! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Kamu Personeli Seçme sınavının önlisans alanı sınavının 16 Ekim’de sona ermesinden sonra şimdi de adayları 2016 KPSS Önlisans sonuçlarının açıklanmasının telaşı sardı. ÖSYM tarafından sonuçların açıklanması ile ilgili tarih verilmedi.

Geçtiğimiz hafta sonu 81 ilde yapılan Kamu Personeli Seçme sınavının Önlisans sınavı sonuçlarının açıklanma tarihi büyük bir heyecanla bekleniyor. 16 Ekim’de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2016 KPSS Önlisans sınavının saat 9.30'da başlayan oturumu saat 11.30'da tamamlandı. KPSS'nin önlisans mezunlarına yönelik oturumu, saat 09.30'da başladı. Adaylar, sınavda 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testlerini 120 dakikada yanıtladılar. .Adaylar sınav sonuçlarını açıklanacağı tarih merak edilirken, konuyla ilgili ÖSYM tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi.  Sınav sonuçları, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden açıklanacak. Adaylar, sonuçlarını T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

ORTAÖĞRETİM SINAVINDAN SONRA AÇIKLANABİLİR

 Kamu Kurumlarında devlet memuru olarak görev almak isteyen önlisans (iki yılık) mezunlarının girmek zorunda oldukları KPSS Önlisans Sınav sonuçlarının 20 Kasım'da yapılacak olan 2016 KPSS Ortaöğretim ve DHBT sınavlarının ardından bir hafta sonra açıklanması bekleniyor.  

ORTAÖĞRETİM SINAVININ TARİHİ VE SAATİ DEĞİŞTİ

ÖSYM tarafından çift yıllarda yapılan Ortaöğretim sınavının Temmuz ayında yaşanan darbe girişiminden sonra sınav tarihinin değişmesinden sonra yapılan açıklama ile şimdi de saati değişti. Daha önce sınav başlama saati ÖSYM tarafından yapılan duyuruda; "Merkezimizce 20 Kasım 2016 tarihinde uygulanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS Ortaöğretim/Ön lisans) Ortaöğretim oturumunun 09.30 olarak belirlenen başlama saatinin 10.00 olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." denildi.

SINAV SORULARI AÇIKLANDI

KPSS Önlisans sınavından hemen sonra sınav sÖSYM tarafından yapılan duyuru ile 2016 KPSS Önlisans Soru ve Cevap Anahatarı kitapçığı 16 Ekim 2016 Pazar günü saat. 20.00’de açıklandı. ÖSYM, soruların açıklanması ile ilgili duyuruda; “16 Ekim 2016 tarihinde uygulanan 2016-KPSS Ön Lisans Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına,16 Ekim 2016 tarihinde saat 20.00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi’nde kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

 

 

 

Yorumlar