'Kılıçdaroğlu beklediği oyu alamayacak'

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce canlı yayında soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, 944 imzayla aday olan Kılıçdaroğlu'nun alacağı oy sayısının, bu sayıdan çok daha düşük olacağını öne sürdü. 

Muharrem İnce'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

Sağcı aday bulup bize oy taşısın. Bu anlayışı doğru bulmuyorum. Kazanma ihtimali yok ki risk almış olsun. Ben Kılıçdaroığlu'nun risk aldığını düşünmüyorum.  100 kez yarışsın, yüz kez Erdoğan kazanır. 

Kılıçdaroğlu'nun sağcıları, solculardan daha çok sevdiğini düşünüyorum. Ben neden böyle olduğunu bilmiyorum. Ben de konaklarda büyümedim. Tarlalarda büyüdüm. Çobanlık yaparken, meşe ağaçların dibinde ekmeğini yemiş bir halk çocuğuyum. 



YOKSULLUKTA DEĞİL, İDDİALARIMIZLA YARIŞALIM

Sayın Kılıçdaroğlu Dersimli yoksul bir ailenin çocuğu, bende Yalovalı bir yoksul alineni çocuğuyum. Yoksullukta yarışacak haimiz yok. İddialarımızla yarışalım. Ben bu Ak Parti'yi yenerim. 

ECEVİT'İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Eceviz yüzde 42'yi nasıl aldı. Solun oyu yüzde 25, geri kalan sağ oy diye bir şey yok. Yoksulların oyu sağ oy değil. Gecekonudlardan biz oy alıyorduk. Ne olduda artık alamıyoruz. Onların yoksulluğunu yeneceksek, bize oy verirler. Biz Kürt'ün hakkını da, Alevi'nin hakkını da, taşeron işçinin hakkını da, atanamayan öğretmenin hakkını da savunuruz. Biz ortaya Ecevit gibi çıkarsak, yine yüzde 42'yi buluruz. 

Disiplinle zapturapt aynı şey değildir. Ben masaya elimi vururum. Bunların geçeceksiniz. Bunlardan kimse korkmaz. 2010'da hiç baskı kurmasına gerek yoktu. Bütün örgüt arkasındaydı. Çünkü bir umuttu. Siz umut olursanız, iddia sahibi olursanız, bütün örgüt arkanızda kilitlenir. 

BEN SABAHA KADAR AĞLARKEN...

Ben 1999'da CHP baraja takıldığında sabaha kadar ağlayan bir il başkanıyken, Kılıçdaroğlu DSP'den milletvekili olmaya çalışıyordu. 

NEDEN ADAY OLDUĞUNU 3 MADDEYLE ÖZETLEDİ

- İşler iyiye gitmiyor.

- Tek başına karar alıyor, kimseyi dinlemiyor. Cumhurbaşkanı adayını bile tek başına belirledi.

- 2015'i son dönemeç olarak görüyorum. Başkanlık sistemi gelir kaybedersek. Tayyip Erdoğan bu memleketin tek sahibi olur. 

KILIÇDAROĞLU ALDIĞI İMZADAN DAHA DÜŞÜK OY ALACAK 

- Sonuçlar açıklanınca Kılıçdaroğlu'na imza veren 944 üyenin esamesi okunmayacak. Oyları bu kadar olmayacak. 


Yorumlar