Kendi hayal dünyasında en büyük Mancini!

Ligde ikinci olarak Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmayı hedefleyen Galatasaray, dün akşam evinde Kasımpaşa'ya karşı 4-0 kaybetti.

Şampiyonlar Ligi yolundaki rakibi Beşiktaş'ın, lider Fenerbahçe'yle karşılaşacağı haftada kazanıp avantaj sağlamak isteyen Cimbom, maçın henüz 7. dakikasında Hakan Balta'nın oyundan atılmasıyla 10 kişi kaldı ve pozisyon sonucu oluşan penaltıdan yediği golle 1-0 geriye düştü. İlerleyen dakikalarda da fark dörde kadar çıktı.

Mücadelenin ardından Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin dilinde müsabakanın hakemi Cüneyt Çakır vardı. Çakır'ın Hakan Balta'yı oyundan attığı pozisyonda hatalı bir karar verdiğini savunan İtalyan hoca, Cüneyt Çakır'ın çok kötü bir hakem olduğunu ifade ederek mağlubiyetin sorumluluğunu da hakeme yüklemiş oldu.

Galatasaray'ın Kasımpaşa'ya evinde kaybetmesi bu kırmızı karta bağlanabilir ancak ortaya çıkan 4 gollü hezimetin tek sorumlusu Cüneyt Çakır mı?

TERİM DÖNEMİ

Galatasaray Fatih Terim döneminde eksik kaldığı pek çok maçı kazanmayı başarmıştı. Üstelik bu maçlar oldukça kritik maçlardı ve Galatasaray eksik kaldığında skor dezavantajı vardı.

Geçtiğimiz sezonun başında oynanan Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçı 2-2 devam ederken, Galatasaraylı oyuncu Engin Baytar, yine Cüneyt Çakır tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Fenerbahçe'nin skoru eşitlemesinin hemen ardından gelen kırmızı karta rağmen pes etmeyen Cimbom, Selçuk İnan'ın kaydettiği golle ezeli rakibini 3-2 yenmeyi başardı.

Süper Lig'in 28. haftasında oynanan kritik Mersin İdman Yurdu maçına da Galatasaray, henüz 3. dakikada yediği golle 1-0 mağlup başladı. Maç bu skorla devam ederken 30. dakikada Dany gördüğü kırmızı kartla Galatasaray'ı sahada 10 kişi bıraktı. Bir kişi eksilen Cimbom, Melo ve Drogba(2)'nın golleriyle sahadan 3-1 galip ayrılan taraf oldu.

MANCINI BUNU HEP YAPIYOR

Roberto Mancini, Sarı-kırmızılı takımın başına geçtiği günden beri yaşanan hiç bir kötü olayda sorumluluğu üstlenmedi. Suçu her defasında başkalarında arayan İtalyan teknik adam, bugüne kadar yaptığı açıklamalarda kendisi için mücadele eden oyuncularını ve o oyuncu grubunu oluşturan Fatih Terim'i hedef tahtasına oturttu.

Takımın ligdeki kötü gidişatında faturayı Fatih Terim'e çıkartan Mancini, oyuncularını da zan altına bırakarak "Bu takımın ben kurmadım" dedi.

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın Chelsea karşısında şansı olmadığını söyleyen Roberto Mancini, takımının turnuvadan elenmesinin ardından bir kez daha Fatih Terim'i hedef gösterdi.

EVET 6 GOL YEMEDİ AMA...

Chelsea karşısında korkak bir futbol oynattığı için eleştirilen Mancini, yapılan yorumlar üzerine "Fatih Terim gibi oynatsaydım da 6 gol mü yeseydik?" dedi.

Bu sözlerle Fatih Terim dönemindeki Real Madrid maçına gönderme yapan Mancini'nin takımı, Şampiyonlar Ligi'nde Fatih Terim'in ulaştığı çeyrek final aşamasına ulaşamadı.

Fatih Terim'in Galatasaray'ı daha önce de Fenerbahçe'den 6 gol yemiş ancak sezonu ezeli rakibinin 26 puan önünde bitirmişti. Terim'in o sezon yaşadığı en büyük şanssızlık Beşiktaş'ın 100. Yılında gösterdiği müthiş performans oldu.

Ayrıca Fatih Terim, Galatasaray'ın başında Chelsea'ye 5-0 kaybettiği sezonda da UEFA Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

Evet Mancini 6 gol yemedi ama elle tutulur bir başarı göstermeden Kasımpaşa'dan 4 gol yedi!

İTALYA GÜNLERİNİ ÖZLEDİĞİ ÇOK AÇIK

Oyuncularını isim vererek hedef göstermekten de çekinmeyen Roberto Mancini, şüphesiz ki İtalya'da Inter'le şampiyonluk yaşadığı günlerin özlemi içinde. Şike operasyonu sonrası üzerinde mağdur algısı oluşan Inter'i, Juventus'un olmadığı, Milan'ın büyük darbe aldığı sezonlarda şampiyonluğa ulaştıran Mancini, oyuna rakip unsurların katılmasına alışık değil.

Kendisini her zaman Inter'deki Roberto olarak hatırlayan İtalyan Teknik Adam, Manchester City'de de istediği her oyuncuyu alabildiği bir ortam buldu ancak rüya kadroyu da son saniyede şampiyonluğa ulaştırabildi. Dolayısıyla Mancini karşısına ciddi rakipler çıktığında ya da takımını motive etmesi gerektiğinde ne yapması gerektiğini bilmiyor.

Bugüne kadar şampiyon olmaması mucize olan takımlarda çalışan Mancini, bu durumun etkisiyle suçu hep başkalarında arıyor.

TERİM'İN OLUŞTURDUĞU KADRO

Fatih Terim'in kurduğu ve iki defa Süper Lig Şampiyonu olan kadroyu devralan Mancini, devre arasında yaptırdığı 11 transfere rağmen yola eleştirdiği eski futbolcularla devam ediyor.

Mancini döneminde transfer edilen oyunculardan yalnızca Alex Telles istikrarlı bir şekilde forma bulurken, diğer transferler ise Fatih Terim döneminden kalma oyuncularla rekabet edemiyorlar; formayı alamıyorlar. Zaman zaman sahaya çıktıklarında ise takımın en çok eleştirilen isimleri oluyorlar.

Dün akşam oynanan Kasımpaşa maçında Telles'i de kenarda oturtarak sol bekte Sabri'yi oynatan Roberto Mancini için Galatasaray taraftarlarının fikri artık çok net: "Bu adam bizimle dalga geçiyor!"

Yorumlar