Deniz Ateş Bitnel, Galatasaray-Trabzonspor maçındaki yönetimiyle tepki topladı

Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasına gölge düşüren Deniz Ateş Bitnel, hakemlik dışında fitness hocalığı yapıyor.

Ahmet Turna / AjansHaber

Daha öncesinde yaptığımız bir haberde ‘Hakemliğin meslek dalı haline gelmesi’ düşüncesini savunmuştuk. Dün akşam 42 yıllık Galatasaray-Trabzonspor derbisini yöneten hakem bir fitness hocasıydı. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, dün akşam düzenlemiş olduğu basın toplantısında bunu açıkladı.

HAKEMLİĞİ BASİTE İNDİRGEDİLER

Futbol dünyada en çok sevilen spor oyunu. Bunu tüm elementleri ile ele aldığımızda en hassas görevin hakemlere ait olduğu konusunda hiç kimsenin şüphesi yok. Çok stresli bir iş yaptıkları ortada. Fakat, hakemlik konusunda hiç kimsenin bir atılım içerisinde olmadığını görmek acı verici. Hakemlik gibi futbolun en önemli unsurunu insanların önüne atmak ve onları bir yem misali kullanmak hiç doğru değil. Tarihin en önemli hakemlerine baktığımız zaman eskiden futbol oynamışlığı ya da en azından amatör olarak yarışmacı bir spor dalında sporun getirmiş olduğu rekabetçi duyguyu teneffüs ettiği gözlemlenebilir.

SEMİNERDE NE ANLATILACAK?

MHK’nin her sene düzenlemiş olduğu ve genelde Antalya’da yapılan hakem seminerinde şimdi neler konuşulacak. Eğer o döneme kadar hakemliği bitmezse Deniz Ateş Bitnel’in görüntüleri yayınlanıp arkadaşlarının gözü önünde rezil edilecek mi? Milyonlarca Trabzonspor taraftarını çileden çıkaran ve duyguları ile oynayan Deniz Ateş Bitnel’in de duyguları ile oynanacak mı? Bunların hiçbiri olmayacağı gibi hakem Deniz Ateş Bitnel’in görevini bıraktırılması dahil şu an şüpheli…

PROFESYONEL HAKEMLİK OLMALI

Ülkemiz futbolunda bazı hakemler Avrupa’da göğsümüzü kabarttı ve Cüneyt Çakır bayrağı daha da ileriye taşıyarak Şampiyonlar Ligi finali yönetti. Hiçbir alanda istisnaların kaideyi bozmayacağı gibi hakemlik de Cüneyt Çakır kaideyi bozmayacak gibi görünüyor. Genç ve dinamik diye nitelendirilen hakemlerin performansları ortada. Lig’in bu kritik maçları öncesi MHK’nin radikal kararlar alması ve insanları bu sinir harbinden çıkarması gerekiyor. Gerçi bu saatten sonra hangi kararlar alınırsa alınsın, bu sezon Lig’e inanılmaz başlayan ama ardından hakem hataları ile geride kalan Trabzonspor’un hakkı nasıl geri ödenebilir ki… Lig’in ilk devresinde oynanan Trabzonspor-Galatasaray maçında da benzer sahneler yaşanmıştı. O maçın hakemi de ülkenin en önemli hakemi olan Cüneyt Çakır’dı!

MESLEĞİ İNŞAAT MÜHENDİSİ FUTBOL SAHASINDA NE İŞİ VAR?

Şu an Spor Toto Süper Lig’de kaç hakemin sporda bir geçmişi olduğu konusunda kesin bir bilgi yok. Hangi yarışmacı spor dalında amatör olarak yer aldıkları konusunda da. Birisi polis, diğeri diş hekimi, bir başkası inşaat mühendisi. Bunlar kesin olarak bildiklerimiz. Milyonlara hitap eden bir oyunun saha içi kurallarını bir inşaat mühendisi ya da fitness hocası belirliyor ve ona göre kararlar veriyorsa söylenecek hiçbir şey yok. Sadece tebessüm ederek izlemesi en doğrusu.

MUHARREM USTA'NIN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ...

RIDVAN DİLMEN'DEN DENİZ ATEŞ BİTNEL'E AĞIR ELEŞTİRİ! OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

GALATASARAY'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ! HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MHK'DEN FLAŞ KARAR! HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

AVRUPA BASINI SALİH DURSUN'U KONUŞUYOR! İŞTE O ANLAR...

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

 

Yorumlar