Kasımpaşaspor nazlanınca G.Saray Uruguaylı ön liberoyu bitirdi

Ryan Donk ile ön libero problemini çözmek isteyen Galatasaray, Kasımpaşaspor ile masaya otururken, sarı kırmızılı yöneticilerin bu transferi bitirememesi halinde Alvaro Pereira ile el sıkışacağı öğrenildi.

Emre Çolak, Jem Paul Karacan, Bilal Kısa ve son haftalarda orta sahada denediği Aurelien Chedjou'dan istediği verimi alamayan Galatasaray 'yeni Felipe Melo'sunu' ararken, tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli'nin Ryan Donk transferi için Kasımpaşaspor'un hocası Rıza Çalımbay ile görüştüğü, Hollandalı futbolcuyu takımında görmek istediği belirtildi. Ön libero arayışına Donk ismiyle nokta koymak isteyen sarı kırmızılılar 29 yaşındaki futbolcunu işini hemen hemen bitirdiği belirtilirken Galatasaray'ın bu transfer için takasta vereceği futbolcu soru işareti olmaya başladı. Umut Bulut'un Akhisarspor maçında gösterdiği performanstan sonra tecrübeli golcüyü elinden bırakmak istemeyen Mustafa Denizli'nin Sinan Gümüş'ü kiralık olarak teklif ettiği öğrenilirken, Kasımpaşaspor cephesinin bu öneriyi reddettiği anlaşıldı.

DONK OLMAZSA ALVARO PEREİRA!

Ryan Donk transferi için formül üretmeye devam eden Galatasaray yönetimi Kasımpaşaspor'a 1,5 milyon euro teklif ederken, başkan Turgay Ciner’in 2 milyon euro'da direttiği ve transferin çıkmaza girdiği ortaya çıktı. Donk isminde mavi beyazlı ekiple mutabık kalınmaması halinde Mustafa Denizli'nin "b" planının hazır olduğu öğrenildi. Ön libero mevkine mutlaka iyi bir oyuncu almak isteyen Denizli'nin Uruguaylı ön libero Alvaro Pereira'yı aportta tuttuğu anlaşılırken, bu transferin maliyetinin bir hayli uygun olması Galatasaray yönetimini de harekete geçirmiş durumda. Sezon başında İnter'den Estudiantes'e kiralık olarak verilen sol ayaklı oyuncunun hem sol bek hem de ön libero oynaması Mustafa Denizli'yi memnun ederken, Alvaro Pereira'nın Uruguaylı olması ve Muslera'nın yanında forma giymek istemesi bu transferi bir adım öne çıkarıyor. Toplamda 1 milyon euro'luk maliyeti olan Pereira, bu sezon Arjantin Ligi'nde 37 maçta forma giyerken, tecrübeli oyuncunun 51 kez de milli takımda görev aldığı görülüyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar