Orman meyveleri
Orman meyveleri antioksidan özelliklere sahip bitki pigmentleri olan antosiyaninler açısından zengindir ve kanser riskinin azalmasıyla ilişkilendirilebilir.
İnsanlar üzerinde yapılan bir çalışmada, kolorektal kanserli 25 kişi yedi gün boyunca yaban mersini özüyle tedavi edildi ve bunun kanser hücrelerinin büyümesini %7 oranında azalttığı görüldü.
Başka bir küçük çalışma, ağız kanseri olan hastalara dondurularak kurutulmuş siyah ahududu verdi ve kanserin ilerlemesiyle ilişkili bazı belirteçlerin düzeylerini azalttığını gösterdi.
Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma, farelere dondurularak kurutulmuş siyah ahududu vermenin özofagus tümörü insidansını %54'e kadar azalttığını ve tümör sayısını %62'ye kadar azalttığını buldu.