Çeşitli çalışmalar sarımsak tüketimi ile belirli kanser türlerinin daha düşük riski arasında bir ilişki bulmuştur.
543.220 katılımcının katıldığı bir araştırma, sarımsak, soğan, pırasa ve arpacık soğanı gibi çok sayıda Allium sebzesi yiyenlerin, bunları nadiren tüketenlere göre mide kanseri riskinin daha düşük olduğunu buldu.
471 erkek üzerinde yapılan bir araştırma, daha fazla sarımsak alımının prostat kanseri riskinin azalmasıyla ilişkili olduğunu gösterdi.
Başka bir çalışma, bol miktarda sarımsak, meyve, koyu sarı sebzeler, koyu yeşil sebzeler ve soğan yiyen katılımcıların kolorektal tümörlere yakalanma olasılığının daha düşük olduğunu buldu.
Bu bulgulara dayanarak, beslenmenize günde 2-5 gram (yaklaşık bir diş) taze sarımsak eklemek, onun sağlığı geliştiren özelliklerinden yararlanmanıza yardımcı olabilir.