Kadıköy Ülker Arena boş kaldı! Taraftar neden maça gelmiyor?

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'deki ilk iç saha maçında da tribünler boş kaldı. Peki, Fenerbahçe taraftarı neden maça gelmiyor?

AjansHaber/ÖZEL

Geçtiğimiz sezon flaş transferlerle kombine satışlarında patlama yaşayan Fenerbahçe, sezonun son bölümünde yaşadığı düşüşle önce UEFA Avrupa Ligi’nden elenmiş sonra da Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğu Beşiktaş’a kaptırmıştı. Ziraat Türkiye Kupası finalinde de Galatasaray’a mağlup olan Fenerbahçe sezonu kupasız kapatırken teknik direktör Vitor Pereira’ya ağır eleştiriler gelmişti.

Fenerbahçe sezonun başında Vitor Pereira ile devam kararı aldı ancak Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Monaco hüsranı adeta bardağı taşıran son damla oldu. Fenerbahçe taraftarları geçtiğimiz sezona göre çok az kombine bilet alırken sezonun ilk resmi maçı olan Monaco karşılaşmasına da ilgi göstermedi. Fenerbahçe, Monaco’ya elenince taraftarın yoğun eleştirilerine maruz kalan Vitor Pereira ile yollarını ayırdı.

ADVOCAAT DA TARAFTARI TRİBÜNE ÇEKEMEDİ

Yeni teknik direktör arayışlarına hızlı bir çözüm bulan Fenerbahçe, Hollandalı teknik adam Dick Advocaat ile anlaştı. Hollandalı teknik adamın göreve gelmesiyle tribünlerin de dolması bekleniyordu ama ne UEFA Avrupa Ligi’ndeki Grasshoppers maçında ne de Spor Toto Süper Lig’deki Kayserispor maçında tribünler beklenen seviyeye ulaştı.

TARAFTAR NEDEN STADYUMA GELMİYOR?

Fenerbahçe tribünlerinin durumu akıllara bu soruyu getiriyor. Taraftarın stada gelmemesinin birçok sebebi olabilir. Taraftarı heyecanlandıracak transfer yapılmaması, bilet fiyatlarının yüksek olması ya da oyun kalitesinin istenen seviyede olmaması bu sebeplerden yalnızca birkaçı…

Fenerbahçe bu sezon kadrosuna Aatif, Skrtel, Neustadter, İsmail Köybaşı’ı transfer etti. Geçtiğimiz sezon kadroya katılan yıldız isimlerle kombine satışları rekor seviyeye gelmişti. Bu yıl yapılan transferlerde taraftarı heyecanlandıracak isimler olmaması, tribünlerin boş kalmasında önemli bir neden olabilir.

SORUN BİLET FİYATLARINDAKİ ARTIŞ MI?

Fenerbahçe’nin bu sezon başında hazırlık karşılaşmasında Panatinaikos ile karşılaşmıştı. Karşılaşmayı tribünden izlemek isteyen bir taraftarın en az 100 lirayı gözden çıkarması gerekiyordu. Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki Monaco karşılaşması için bu fiyat 120 liraya yükseldi. UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki Grasshoppers maçında ise en ucuz bilet 75 liraydı. Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’deki Kayserispor maçında da en ucuz bilet fiyatını 75 lira olarak belirlemişti.

OYUN KALİTESİ BEĞENİLMEDİ Mİ?

Fenerbahçe taraftarı özellikle geçen sene Vitor Pereira’nın oynattığı futbolu eleştirmiş ve ‘defansif’ olarak yorumlamıştı. Bu sezon da kombine biletlerinin az satılması ve taraftarın tribüne gelmeme nedeni olarak oyun kalitesinin beğenilmemesi olabilir.

Yorumlar