Kadıköy şova hazır!

Fenerbahçe, bugün Bursaspor'a karşı Kadıköy'de kazanarak ligdeki ilk galibiyeti almayı hedefliyor.

Fenerbahçe 2 haftada kaybettiği 5 puanın ardından lige 'Merhaba' demek istiyor. Lens transferi ve Sow’un geri dönüşü taraftarın heyecanını artırdı. Sarı-lacivertliler Bursa mücadelesiyle ligdeki hesabı açıp Avrupa Kupası’na moralli gitmeyi planlıyor. Rota önce ligde Bursa sonra Avrupa’da Zorya.

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'e Başakşehir yenilgisi ve Kayseri beraberliğiyle başlamıştı. İki haftada kaybedilen 5 puan sonrası moraller bozulmuştu. Ancak transferde hareketlenen Kanarya, tribünlerin sevgilisi Moussa Sow'la yeniden anlaşıp, Jeremain Lens'i de renklerine bağlayınca camia aradığı coşkuya kavuştu. Yönetimin bilet fiyatlarında indirime gitmesi de heyecanı iyice artırdı. Fenerbahçe şimdi bugün Bursaspor ile saat 20.00'de Ülker Stadı'nda oynayacağı maçı beklemeye koyuldu. Sarı-lacivertliler, taraftarının da desteğiyle Timsahları mağlup ederek hem ligdeki ilk galibiyetini elde etmeyi hem de Perşembe gecesi çıkacağı Avrupa Ligi'ndeki Zorya karşılaşması öncesi moral bulmayı hedefliyor.

Kanarya bugün evinde ağırlayacağı Bursaspor'a 12 maçtır boyun eğmiyor. Son olarak 2009-10 sezonunda sahasında rakibine 3-2 yenilen sarı-lacivertliler ardından oynanan 12 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik elde etti. Fenerbahçe, Bursa'ya karşı bu serisini sürdürmeyi planlıyor. Adana'yı deplasmanda yenip evinde Başakşehir'e boyun eğen Bursaspor da ligdeki 2. galibiyetini alarak üst sıralara tırmanmanın peşinde.

SOW DÖNÜYOR

Sevgililer buluşuyor. F.Bahçe'den ayrılıp gittiği Al Ahli'de mutlu olamayan Moussa Sow, 1 yıllık aranın ardından Kanarya'ya dönmüştü. Senegalli yıldız bugün eski takımına dönmenin heyecanını dorukta yaşayacak. 30 yaşındaki hücum oyuncusunun bugün 11'de başlaması bekleniyor. Taraftarlar da Sow için özel pankartlar hazırladı. Deneyimli oyuncu böylece 385 gün sonra çubuklu formayla mücadele verecek.

LENS SAHNE ALIYOR

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jeremain Lens teknik direktör Dick Advocaat'ın forma vermesi halinde bugün ilk resmi maçına çıkacak. Sunderland'den kiralanan Hollandalı yıldız, Ülker Stadı'nın çimlerinde sarılacivertlilerin ateşli taraftarlarıyla buluşmak için artık saatleri sayıyor.

TOPAL VE KJAER CEZALI

Kanarya'da Bursaspor karşılaşması öncesi iki futbolcu kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Mehmet Topal ve Simon Kjaer gördükleri kırmızı kart nedeniyle bu hafta oynanacak maçta sahada yer alamayacak. Bursaspor'da ise Serdar Kurtuluş, Deniz Yılmaz, Merter Yüce ve Emre Taşdemir sakatlıkları nedeniyle Kadıköy deplasmanında yok.

NOTLAR

-İki takım bugüne kadar 94 kez karşılaştı.
-İstanbul'daki lig maçlarında F.Bahçe, Bursa'yı 30 kez yendi, 4 kez yenildi.
-İki takım arasındaki en farklı skor 2002- 03 sezonunda yaşandı. Kanarya, Bursa'yı 7-1 yendi.
-Fenebahçe 94 maçın 48'ini kazandı.
-Sarı-lacivertliler, Bursa kalesine 147 gol bıraktı.

 

Yorumlar