İzlemeye seyirci, oynamaya çim yok ama transfer çok!

Süper Lig'in ilk haftasında sahaya yeni transferlerinden yoksun çıkan Galatasaray ile eksik Beşiktaş ve Fenerbahçe 3 puanı cebine koyarken, Trabzonspor haftanın tek golsüz karşılaşmasına imza attı.

GALATASARAY ZOR DA OLSA KAZANDI

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında zorlu Bursaspor deplasmanına çıkan Galatasaray, mücadeleden 2-0'lık galibiyetle ayrılarak liderlik koltuğuna oturmasını bildi.

Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa mücadelesinde olduğu gibi Bursaspor karşısında da hazır bir görüntü sergilemeyen Sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyarak Burak Yılmaz ve Olcan Adın'ın ayağından bulduğu gollerle İstanbul'a 3 puanla dönmeyi başardı.

Fenerbahçe mücadelesine Roberto Mancini'nin sistemiyle takımı sahaya sürdüğü için eleştirilen Cesare Prandelli, ligin ilk haftasında Olcan Adın'ı kulübeye çekerek, orta sahayı kalabalık tuttu. Ancak bu durum pas hatalarının önüne geçmedi. Sneijder'in formsuz görüntüsü de eklenenince Galatasaray final paslarında başarıya ulaşamadı.

FENERBAHÇE KALDIĞI YERDEN

Geçtiğimiz sezon ligi şampiyon olarak tamamlayan ve bu sezona da 4. yıldız parolasıyla başlayan Fenerbahçe, ligi evinde oynadığı Karabükspor maçıyla açtı.

UEFA Avrupa Ligi'ne katılma yolunda Rosenborg ve St. Etienne ile karşılaşan ve şansını son penaltıya kadar zorlayan Karabükspor karşısında topa hakim olan ve iyi pas yapan Sarı-lacivertliler yine de 3 kez öne geçtiği maçta rakibinin skoru iki kez eşitlemesine engel olamadı.

Golcüleri Emenike, Sow ve Webo ile 3-2'lik galibiyete ulaşan Fenerbahçe haftayı ikinci sırada bitirirken, gollü maçta skoru iki takım oyuncularının yaptığı hatalar belirledi.

Hazır olmadığı gerekçesiyle oyuna ikinci yarıda dahil olan Diego Ribas ilk kez resmi bir maçta taraftarının önüne çıktı. Brezilyalının istekli oyunu gözlerden kaçmadı.

BEŞİKTAŞ TARLADAN ÜÇ PUAN ÇIKARDI

Sezonu Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarıyla açan ve Arsenal'e her iki karşılaşmada da kafa tutan Karakartal, lige Mersin deplasmanında başladı.

İlk kez bir Süper Lig karşılaşmasına ev sahipliği yapan Mersin Stadı'nın zemini, mücadelenin önüne geçti. Maçın ilk yarım saatinde Beşiktaşlı Veli Kavlak ve Mersin İdman Yurdu'ndan Oktay Delibalta sakatlık geçirerek oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Demba Ba, Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup gibi oyuncularından yoksun mücadele eden Siyah-beyazlılar, yeni transferi Cenk Tosun'un attığı kafa golüyle karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı başardı. Ancak zemin ve hava şartlarının zorladığı Beşiktaşlı futbolcular sahaya beklendiği kadar iyi bir performans koyamadı.

Özellikle mücadelenin son dakikalarında Mersin İdman Yurdu, Beşiktaş kalesini adeta ablukaya aldı. Bu baskı Mersin'e beraberlik golünü getirmezken, Beşiktaş da yakaladığı kontra atakları gole çeviremedi.

TRABZONSPOR KAYSERİ'DE İKİ PUAN BIRAKTI

Transferde bombaları arka arkaya patlatan ve kadrosunu neredeyse yeniden oluşturan Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor deplasmanında iki puan bıraktı.

Trabzonspor'da Cardozo'nun, Erciyesspor'da da Edinho'nun eksikliği, Trabzonsporlu Deniz Yılmaz'ın da 52. dakikada sakatlanarak oyundan çıkması, açılış haftasının golsüz biten tek maçını meydana getirdi.

Galatasaray'ın transfersiz, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de eksik kadrolarıyla mücadele etmelerine rağmen ilk haftayı kayıpsız geçmesi, Halilhodzic'in dediği gibi Trabzonspor'un önünde takım olmak için zamana ihtiyacı olduğunu gösterdi.



Yorumlar