İsyan çıktı! F.Bahçe'ye gelince 2 gün, bize gelince mi 10 gün?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yaşanan Kizer krizine el atan TBF, verdiği kararlarla sarı kırmızılı kulübü ayağa kaldırdı.

Kadınlar Basketbol Ligi'nde önceki hafta oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde Lynetta Kizer'in ABD pasaportu ile mücadele etmesinin ardından büyük bir skandal yaşanmıştı.

Galatasaray'lı oyuncunun daha önce Abdullah Gül Üniversitesi'ne karşı Bosna Hersek pasaportu ile mücadele etmesi, Fenerbahçe cephesini harekete geçirmiş ve Sarı-Lacivertliler TBF'ye resmi başvuruda bulunmuştu.

Bu başvuruyu değerlendiren TBF, Fenerbahçe'yi haklı bulup Galatasaray'ı hükmen mağlup ilan etmişti. Aynı zamanda Kizer'e önce Bosna, sonrasında ABD pasaportu ile lisans çıkaran federasyon görevlileri de görevden uzaklaştırılmıştı.

Galatasaray cephesi bu karara itiraz ederek, Tahkim Kurulu'na başvurmuş ve sözlü duruşma istemişti. Ayrıca TBF temsilcileri de duruşmaya çağrılmıştı.

Tahkim Kurulu'nun çarşamba günü 15.30'da yapacağı toplantı öncesi sürpriz yaşandı. Federasyon yetkilileri hazırlıklarının tam olmadığını öne sürerek ek süre istedi.

TBF'den gelen bu talep, Galatasaray cephesini ayağa kaldırdı. Sarı-Kırmızılılar, "Fenerbahçe'nin itirazı sonrası 2 günde hükmen yenilgi kararı veren federasyon, 10 günde hazırlık mı yapamıyor" şeklinde tepki gösterdi.

Galatasaraylı idarecileril, federasyonun olayı zamana yayarak zaman kazanmaya çalıştığını ve FIBA nezdinde de kendisini aklamaya çalıştığını ileri sürdü.

Yorumlar