İstifa süreci bu maçla beraber başlayacak!

Süper Lig'e kötü bir giriş yapan Galatasaray, eğer bu akşam Atletico Madrid'e karşı kaybederse hafta sonu oynanacak olan Trabzonspor deplasmanından çıkacak kötü sonuç sarı kırmızılı kulüpte 'istifa' seslerini yükseltecek.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne 14.kez katılacak olan Galatasaray, bugün Atletico Madrid karşısında çok kritik bir maça çıkacak. Sarı kırmızılı ekibin transfer döneminde yaşadığı kaos ve Süper Lig’e iyi başlayamaması Atletico maçının önemini bir kat daha artırırken, Hamza Hamzaoğlu ve öğrencilerinin kaderini tayin edecek Atletico Madrid, Trabzonspor ve Gaziantepspor karşılaşmalarının ilk ayağı bugün TT Arena’da oynanacak.



GALATASARAY İÇİN DAHA KRİTİK BİR MAÇ

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde çok kötü sonuçlar alan ve D Grubu’nda sadece 1 puan toplayan Galatasaray, bu sezon hafızlara kazınan kötü izleri silmek istiyor. Son 5 yıla oranla bu sezon kadro kalitesi bir hayli düşen ve genelde tartışılan oyuncularla yoluna devam eden sarı kırmızılılar, bu akşam ‘Devler Lig’ tecrübesini konuşturmak isterken, Atletico Madrid karşısında alınacak yenilgi hem başkan Dursun Aydın Özbek’i ,hem de teknik heyeti ateşe atacak. Bundan önce Atletico Madrid ile 4 kez resmi maç oynayan ‘Cimbom’ güçlü rakibi karşısında hiç galibiyet alamazken, bu 4 maçın ikisi beraberlikle sonuçlandı. 2010 yılında UEFA Avrupa Ligi maçlarında karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde Galatasaray, Madrid temsilcisine karşı deplasmanda avantajlı skor elde ederken, Frank Rijkaard’ın öğrencileri ikinci maçta Ali Samiyen’de 2-1 kaybedince kupadan elenmiş büyük bir hüsrana uğramıştı.

SON 4 YILDA BÜYÜK BİR ÇIKIŞ YAKALADILAR

İspanya Ligi’nde 2011-2012 sezonuyla beraber büyük bir çıkış yakalayan Atletico Madrid, o sezon ligi 3.bitirmiş, Simeone ve talebeleri ertesi yıl La Liga’da şampiyonluğunu ilan etmişti. Avrupa Kupaları’nda da büyük başarıların altına imza atan Atletico, altın jenerasyonuyla Kral Kupası, UEFA Avrupa Ligi Kupası, Şampiyonlar Ligi finali ve Süper Kupa kazanırken, kırmızı beyazlı ekip Avrupa Kupasında oynadığı son 23 maçında sadece 4 kez kaybetti (Real Madrid (2), Leverkusen, Olimpiakos)

GÜÇ KAYBETTİLER AMA TRANSFERLERİ TATMİNKAR

Bu sezon transfer döneminde tıpkı Galatasaray gibi güç kaybeden Atletico Madrid Arda Turan, Raul Garcia, Raul Gimenez, Mario Suarez, Alderwield, Miranda ve Mandzukic’i kaybederken, başkan Enrique Cerezo takıma Borre, Kranevitter, Filipe Luis, Mensah, Savic, Carrasco, J.Martinez ve Vietto takviyelerini yaptı. Toplamda 350 milyon euro’luk bir kadro değerine sahip olan Atletico Madrid, bu sezon La Liga’da 3 maçta 6 puan topladı. Son oynanan ve 2-1 kaybedilen Barcelona maçında 4-4-2 sistemiyle sahada yer alan Atletico Madrid, Galatasaray karşısında da Griezmann  ve Fernando Torres ikilisi ile gol bulma yollarında etkili olmaya çalışacak.

GALATASARAY'DA 2 OYUNCU SAKAT

Kritik maç öncesi Galatasaray’da Chedjou ve Hamit Altıntop’un sakatlıkları sürerken, Atletico Madrid’de ise Filipe Luis ilk 11’deki yerini alamayacak.

Bu akşam TT Arena’da saat 21:45’te oynanacak maç TRT 1 ve TivibuSpor’dan naklen yayınlanacak.

Galatasaray Atletico Madrid maçının muhtemel 11’leri…


 


Yorumlar