İşte yeni Fenerbahçe: Kalede Casillas, Defansta Kjaer, sağ bek Şener, forvet Adriano

Yeni sezonda ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde büyük başarılar yakalamak isteyen Fenerbahçe'de kadro mühendisliği hemen hemen tamamladı gibi.

Başkan Aziz Yıldırım’ın, sportif direktörlük görevine İtalyan Giuliano Terraneo’yu, teknik direktörlük koltuğuna da Vitor Pereira’yı getirmesinin ardından önümüzdeki sezon bambaşka bir Fenerbahçe olacağı açıkça ortaya çıktı. Basın Sözcüsü Mahmut Uslu’nun, “Fernandao’nun yanına bir forvet daha alacağız” demesi ve Yönetim Kurulu Üyesi İsfendiyar Zülfikari’nin, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan, “Varan 1... 6-7’ye kadar Şüpheniz olmasın” diye yazması, Kanarya’nın kaleye, sağ beke, savunmaya, orta alana, kanada ve forvete kadar birçok pozisyona yeni isimler alması anlamına geliyor. İşte Sarı-Lacivertliler’le şu ana kadar adı geçen oyuncular ve son durumları;

Kaleye Casillas

Fenerbahçe, yabancı kaleci arayışlarını sürdürürken, listedeki en önemli aday olarak ön plana çıkan İker Casillas konusunda neler yaşanacağı büyük bir merakla bekleniyor. İspanyol gazeteleri, Casillas’ın, Real Madrid’in yeni sezon forma tanıtım kampanyasında yer almasına rağmen takımdaki yerinin hâlâ garanti olmadığını belirtti. İngiliz ekibi Manchester United’da forma giyen David De Gea’yı ciddi anlamda isteyen Real’in, bu transferde mutlu sona ulaşması halinde teknik direktör Rafa Benitez’in, Casillas’la yollarını ayıracağı düşünülüyor. Fenerbahçe, gelişmeleri yakından takip ederken, Tottenham da pusuda!

Stopere Maicon

Kjaer transferi sonrası Portekiz basını, Sarı-Lacivertliler’in savunma hattını güçlendirmek için listesine, Porto’da forma giyen Maicon’u da dahil ettiğini yazmıştı. Brezilyalı stoperin, teknik direktör Vitor Pereira’nın Porto’dan eski öğrencisi olması, bu iddiaları  güçlendirmişti. 26 yaşındaki oyuncuya Kanarya’nın, 12 milyon Euro (36.900.000 TL) değerinde bir teklif yaptığı belirtilmişti. Ancak alınan bilgiye göre Kanarya, oyuncuyla ilgilenmesine rağmen bonservis konusunda 8 milyon Euro gibi bir parayı gözden çıkarmış durumda bulunuyor. Oyuncunun gelmeye hazır olduğu, Porto’nun ikna edilmesi halinde mutlu sona ulaşılacağı konuşuluyor. Yönetimin, bonservis konusunda Portekiz ekibinden fiyat beklediği bildirildi.

Stopere Jardel

Geçen sezon Portekiz Ligi’nde şampiyon olan Benfica’nın kilit isimleri arasında yer alan Jardel Viera’nın, Bruno Alves’le birlikte savunmada iyi bir ikili olacağını düşünen teknik direktör Vitor Pereira’nın, bu oyuncuyu kadrosunda görmek istediği öne sürülmüştü. Benfica’da geride bıraktığımız sezonda ligi yanı sıra, Portekiz Lig Kupası ve Portekiz Süper Kupası’nı kazanan 29 yaşındaki oyuncuyu Fenerbahçe, kiralık olarak istemişti. Ancak Benfica’nın kiralık teklifine yanaşmaması sonrasında Sarı-Lacivertliler’in, bonservis konusunda Portekiz ekibinden fiyat beklediği bildirildi.

Sağ beke Şener

Bursasspor’dan, Fernandao’nun yanı sıra Şener Özbayraklı’yı da isteyen Fenerbahçe’nin karşısına bu transferde  Beşiktaş’ın çıktığı öne sürülmüştü. Ancak son bilgiye göre Fenerbahçe, Kara Kartal’ın ilgisi sonrasında hemen çalışmalarını hızlandırdı ve bu transferde mutlu sona ulaşmaya çok yaklaştı. Haber1903.com adlı sitenin iddiasına göre Timsah’la sözleşmesi 2016’da bitecek olan 25 yaşındaki sağ bek, senelik 1.5 milyon Euro’luk (4.600.200 TL) teklife ‘evet’ dedi. Fener, oyuncunun 5 milyon TL’lik serbest kalma bedelini düşürmek için Bursa ile pazarlıklarını sürdürüyor.

Kanata Nani

Geçtiğimiz sezonu Sporting Lizbon’da kiralık olarak geçiren Nani’nin, Manchester United’da direkt oynamasına zor gözüyle bakılıyor. Teknik direktör Louis van Gaal’in önümüzdeki sezon planlarında olmadığı öğrenilen 28 yaşındaki kanat oyuncusu için Sportif Direktör Terraneo, İngiltere’ye çıkarma yapmış ve United’la masaya oturmuştu. Aynı zamanda Benfica’nın da, İngiliz ekibiyle temasa geçmesi, Nani savaşının başlamasına neden olmuştu. Geleceği konusunda rahat bir görüntü çizen Portekizli yıldız, United’ın kendisini bırakması halinde tercihini yapacak.

Orta sahaya Guarin

Kanarya’nın, orta saha için düşündüğü isimler arasında yer aldığı iddia edilen İnter’in tecrübeli futbolcusu Fredy Guarin’in menaceri Marcelo Ferreyra, oyuncunun geleceğiyle ilgili konuştu. İnter’le ilgili haberlere yer veren FcFcInterNews adlı siteye konuşan Ferreyra, “Şu an için Guarin’le ciddi anlamda ilgilenen bir kulüp yok. Bana da bir teklif henüz gelmedi. Onun, İnter’de mutlu olduğunu ve teknik direktör Roberto Mancini ile harika bir ilişkisi olduğunu biliyorum. 2017’ye kadar kontratı var ama futbolda ne olacağı belli olmaz!” dedi.

Forvete Adriano

Kadrosuna mutlaka bir golcü katmak isteyen Fenerbahçe’de gündeme, Shakhtar Donetsk’te forma giyen Luiz Adriano gelmişti. Ukrayna ekibiyle sözleşmesi bu yılın sonunda bitecek olan Brezilyalı forvete, 2.5 milyon Euro (7.719.750 TL) gibi bir ücret teklif edildiği öğrenilmişti. Ukrayna’dan ayrılmayı kafasına koyan Adriano tam karar aşamasına gelmişken, karşısına bu kez İtalyan devi Milan çıktı. Çizme’nin ünlü spor gazetelerinden La Gazetta dello Sport, yeniden eski günlerine dönmekte kararlı olan Milan’ın, Adriano için harekete geçtiğini yazdı. Milan’ın bu teması sonrası, Fenerbahçe elini çabuk tutmaya çalışacak.

Forvete Fernandao

Süper Lig’de geçen sezon Bursaspor formasıyla rakip fileleri 22 kez havalandırarak gol kralı olan Fernandao, Fenerbahçe’nin ilk transfer bombası olmuştu. Şuan tatil için Brezilya’da bulunan 28 yaşındaki futbolcunun, yakın zaman içerisinde İstanbul’a gelip kendisini Sarı-Lacivertliler’e bağlayacak sözleşmeye imza atması bekleniyor. Fernandao’yla ilgili olarak Bursaspor’un yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam da, “Fenerbahçe’yle anlaştı” diyerek transferin sadece resmi imzalara kaldığını belirtmişti.



Yorumlar