İşte yeni Fenerbahçe!

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, gelecek sezondan itibaren her alanda yenilenecek.

FENERBAHÇE TÜZÜK DEĞİŞTİRİYOR

Fenerbahçe'de bugün yapılacak Tüzük Tadil Kongresi ile yepyeni bir dönemin kapıları açılacak.

Üyelerin oylarına sunulacak yeni tüzük ile eskisi arasında ciddi farklılıklar bulunduğu belirlendi. Sarı-lacivertli yönetim ile hukukçuların yeni tüzüğü hazırlarken ekonomik, sportif, sosyal ve hukuksal konular başta olmak üzere 4 amaç üzerinde durduğu bildirildi.

1 - Yeni tüzükle birlikte Başkan Aziz Yıldırım'ın hayali olan "1 milyon üye" projesi hayata geçecek. Bu kadar üye, kulübe büyük bir maddi katkı anlamına geliyor.

Üniversite, Pendik, Kenan Evren gibi birçok proje üzerinde çalışan yönetim için buradan gelecek para ciddi kaynak oluşturacak.

2 - UEFA'nın aldığı yeni kararlar doğrultusunda futboldan kazandığını artık sadece futbola harcayacak olan sarı-lacivertlilerde diğer branşlar için ciddi sıkıntılar ortaya çıkacak. 9 branşta faaliyet gösteren kulüpte özellikle olimpik branşlar kapanmaya kadar varabilecek tehlikelerle karşı karşıya kalabilir.

Bu yüzden yine üye sayısının artışı ile gelecek maddi katkı sayesinde bu branşların ayakta kalması ve ülkeye sporcu yetiştirmesi sağlanacak.

3 - Fenerbahçe sevgisini sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya yaymak amaçlanıyor. Sarı-lacivertli kulübün Amerika'dan Avustralya'ya kadar dünyanın dört bir yanında üyesi var. Ancak üye sayısı çok değil. Hedef bu sayıyı ve dağılımı artırmak. Hatta kulüpte bu proje için "Semalarında Güneş Batmayan Spor Kulübü" sloganı bile kullanılıyor.
Getirilecek delege sistemi sayesinde kulübe üye olma şartları ekonomik açıdan yumuşatılacak. 10 bin lirayı veren üye olacak. Veremeyen içinse 5 yıla kadar taksit yapılacak.

Delege sistemi de olacak. 2 bin lirayı ödeyen delege seçebilecek. Özellikle gençlerin de kulübe üye olması sağlanacak. Bu da doğal olarak seçimlerin daha demokratik geçmesini anlamına gelecek.

4 - Son olarak 2003 yılında düzenlenen tüzük değişiyor. Tüzük, yenilenen Dernekler ve Medeni Kanuna göre revize edildi. Hukuki eksiklikler giderildi

Yorumlar