İşte yeni Fenerbahçe

Sezon başı yapılan transferlerden en çok katkıyı Fenerbahçe sağladı.

Kadrosunu neredeyse silbaştan değiştiren Fenerbahçe harcadığı paraların karşılığını istatistiklerde gördü. Yeni oyuncular ligdeki 27 golün 20’sine imza attılar. Lider Beşiktaş’ın transferleri ise 17 gol ve 5 asistlik bir performans ortaya koydu.

Fenerbahçe skora katkı açısından beş büyükler içinde, yeni isimlerinden en çok katkı alan takım oldu. Ligde 27 gol kaydeden sarı-lacivertlilerde, bu gollerin 20’si yeni isimlerden geldi.

Yeni transferler gol ve asist toplamıyla başarıya direkt etki etti. Birçok oyuncuyu kadrosuna katan sarı-lacivertli ekip, harcadığı paraların karşılığını istatistiklerde gördü. Fernandao, Nani ve Van Persie üçlüsü ligde toplam 18 gol atarak öne çıkan isimler oldular.

Beşiktaş’ın yeni transferleri 17 gol-5 asistlik bir performans sergiledi. Mario Gomez’in kendisini bir yıl sonra tekrar milli takıma taşıyan performansıyla attığı 13 gol, siyah-beyazlıları ayakta tuttu. Quaresma da 3 gol-2 asistle eski günlerine dönme sinyali verdi.

BİR TEK PODOLSKİ

Transferde taraftarının beklentilerini tam olarak karşılayamayan ve yeni sezona şüpheyle başlayan Galatasaray ise en önemli takviyesinden beklediği verimi aldı. Lukas Podolski kaydettiği 8 gol-4 asistle 12 gole katkı yaparak, önemli bir istatistiğe imzasını attı. Bilal Kısa da 2 gol-2 asistle 4 gole etki etti.

TRABZON HÜSRAN

Bir çok yeni oyuncuyu bünyesine katan Trabzonspor ise transferde tıpkı geçen sezon gibi tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Bordo-mavililer transfer harekatına karşın, bu yeni isimlerinden sadece 5 gollük bir katkı gördü. Bursaspor ise Necid ve Dzsudzsak gibi transferlerden aradığını bularak, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ardından yeni isimlerinden en çok katkı alan üçüncü kulüp oldu.

2015 YILININ LİDERİ

Spor Toto Süper Lig’de ilk yarıyı sadece 1 yenilgiyle kapatan Fenerbahçe, 2015 yılının lideri oldu. Hem geçen sezonun Ocak-Mayıs ayları arasında oynanan 19 maç, hem de bu sezon ilk yarıda çıkılan 17 maç hesaba katıldığında sarı-lacivertliler başarısıyla öne çıktı. OPTA tarafından oluşturulan 36 haftalık puan durumunda Fenerbahçe, 81 puanla yılın en iyisi konumuna yükseldi. Bu süreçte geçen sezon 2, bu sezon da 1 yenilgi alan sarı-lacivertli ekip, en az mağlubiyet gören takım oldu. Fenerbahçe’yi, 75’er puanla Beşiktaş ve Galatasaray takip etti.

Yorumlar