İşte sezonu Fenebrahçe'den ayrılacak olan 5 futbolcu

2016'ın sonunda 3 büyüklerle sözleşmesi sona erecek olan futbolculardan Fenerbahçe 5, Galatasaray 1, Beşiktaş ise 3 oyuncuyla yollarını ayıracak.

Türkiye’de ve Avrupa’da yaz sezonu transfer dönemi sonlanırken, Süper Lig’de özellikle Fenerbahçe’nin kadroya kattığı dünya yıldızları camia ve taraftarları bir hayli mutlu etti. Sarı lacivertli kulüp 11 transferle rekor kırarken, son olarak Lazar Markovic hamlesi Victor Pereira’nın elini bir hayli güçlendirdi.

BEŞİKTAŞ FFP KURALINI İYİ ATLATTI

Transfer sezonunu dolu dolu geçiren bir diğer takım ise Beşiktaş oldu. Mario Gomez, Quaresma ve Rhodolfo gibi tecrübeli futbolcularla sınıfı geçen ‘Kara kartallar’ Demba Ba ve Atınç’tan gelen parayla derin bir nefis alırken, siyah beyazlılar yaklaşık 14 futbolcuyla yollarını ayırdı.

GALATASARAY'DA TAM BİR KAOS ORTAMI HAKİM

Koskoca bir transfer dönemini FFP uygulaması sebebiyle genelde kiralık oyuncuları kadroya dahil etmekle geçiren ve transfer sezonunun son gününde Grosskreutz skandalıyla karşı karşıya kalan Galatasaray’da başkan Dursun Aydın Özbek, ne taraftarların ne de camianın içini açmadı. Özellikle sosyal medya üzerinden sık sık istifaya davet edilen Özbek, transfer döneminde ağır hasar yaşarken,  yönetimin ve teknik heyetin tecrübesizliği sarı kırmızılı kulübe pahalıya mal oldu.

ŞİMDİ DE MERAK EDİLEN KONU: SEZON SONU HANGİ FUTBOLCULAR GİDER

Yapılan transferlerden çok, futbol severler şimdi de 3 büyük kulüpte sezon sonu sözleşmesi bitecek ve takımdan ayrılması gündeme gelen futbolculara gözlerini çevirmiş durumda. Fenerbahçe’de 7 oyuncunun 2016’da anlaşmaları sona ererken, Beşiktaş’ta bu sayı 3, Galatasaray’da ise 4.

İşte 2016’nın yaz ayında 3 büyük kulüpte sözleşmesi sona erecek ve büyük bir ihtimalle takımdan ayrılacak olan o futbolcular;

Fenerbahçe:

Bruno Alves: Portekizli futbolcu aslında bu yıl da takımdan ayrılacaktı ama Vitor Pereira’nın gelişi tecrübeli defans oyuncusunu takımda tutmaya yetti. Sezon sonunda ülkesine geri dönecek.

Caner Erkin: Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan oyuncu eğer çok büyük sorun çıkmazsa Fenerbahçe ile yola devam edecek. Milli futbolcu Avrupa’ya gitmezse sarı lacivertli formayı giymeye devam edecek.

Kadlec: Çek oyuncuyla büyük bir ihtimalle sözleşme yenilenmeyecek.

Gökhan Gönül: 8 yıldır Fenerbahçe forması giyen tecrübeli futbolcu bu gidişle Fenerbahçe’de futbol hayatını sonlandıracak.

Mehmet Topal: Bu sezonda Avrupa’nın bazı takımlarından teklif aldı. Hakkında ortaya atılan iddialardan sonra gidip gitmemesi tam bir muallak.

Meireles: Sezon sonu sözleşmesi yenilenmeyecek.

Mehmet Topuz: Sezon sonu kendisine yeni bir takım bakacak. Kayserispor’a geri dönebilir.

Beşiktaş:

Ramon Motta: Tecrübeli sol bekin performansı saman alevi gibi bir iyi bir kötü. Sezon sonunda Brezilya’ya geri dönebilir.

Serdar Kurtuluş: Beck’in gelmesiyle yedek sağ bek olarak kaldı. Beşiktaş tecrübeli futbolcuyla sözleşme uzatmaz.

İsmail Köybaşı: Son yıllarda ortada hiç yok. Siyah beyazlı kulüp Köybaşı’nı takımda tutmayacak gibi.

Galatasaray:

Hakan Balta: Geçtiğimiz sezon gelen şampiyonlukta büyük emeği vardı. Tecrübesiyle ön plana çıkıyor. Galatasaray Hakan’la en az 2 yıl daha uzatır gibi.

Sneijder: Önümüzdeki günlerde sözleşmesi uzatılmazsa Hollandalı futbolcu Galatasaray’dan ayrılır.

Emre Çolak: Bu sezon onun için çok önemli. İstikrarsız futboluna devam ederse takımda kalması zor.

Hamit Altıntop: Yıllık 3 milyon Euro alan Hamit Altıntop o kadar fazla sakatlık problemi yaşadı ki sözleşmesi biter bitmez takımdan ayrılacak oyuncuların başında yer alıyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.




Yorumlar