Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta taşlar yerinden oynayacak

Sezon sonunda kadro mühendisliğine gidecek olan 3 büyüklerde sözleşmeleri sona erecek futbolcuların tam 12 tanesiyle yollar ayrılacak.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi mücadeleleri, Beşiktaş’ın ligde aldığı art arda başarılı sonuçlardan sonra siyah beyazlıların maç eksiğine rağmen liderlik koltuğuna oturması 3 büyük takımın sezon sonunda yapacağı kadro mühendisliği konusunu şimdilik askıya alıyor.

GALATASARAY ZATEN MALİYETLERİ DÜŞÜRMEK ZORUNDA

Dün futbolun patronu UEFA’ya Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde savunma veren Galatasaray, Avrupa Kupaları’ndan men edilme cezasıyla karşı karşıya kalırken sarı kırmızılıların sezon sonunda özellikle futbolcu maliyetlerinde yeniden yapılanmaya gideceği ve sözleşmesi bitecek oyuncularla masaya oturulmayacağı bilgisi geldi.

FENERBAHÇE'DE HER ŞEY ŞAMPİYONLUĞA BAĞLI

Bu sezon transfere yaklaşık 70 milyon Euro harcayan Fenerbahçe’de de bir takım değişiklikler olacak. Kiralık gelen 3 futbolcuya ( Fabiano – Markovic – Ba) güle güle demeye hazırlanan sarı lacivertli kulüp 4 – 5 ay sonra sözleşmesi sona erecek olan 8 ismin sadece 3 tanesiyle anlaşma zemini arayacak. Sezon sonu gelecek şampiyonluğa göre gardını alacak olan başkan Aziz Yıldırım’ın şimdiden gidecek oyuncuları belirlediği öğrenilirken, İtalyan Sportif Direktör Giuliano Terraneo ile yolların ayrılması Fenerbahçe’nin yeni transfer politikası hakkında merak uyandırıyor.

BEŞİKTAŞ ÇOK RAHAT

Gençlerbirliği karşısında aldığı galibiyetle maç eksiğine rağmen liderlik koltuğuna kurulan Beşiktaş sezon sonunda ezeli rakiplerine oranla kadro mühendisliği konusunda en rahat kulüp olarak gözükürken, siyah beyazlıların da sözleşmesi sona erecek olan iki futbolcunun bir tanesiyle vedalaşacağı kesinleşti.

İşte 3 büyüklerde sezon sonu sözleşmesi sona erecek futbolcular ve takımdan gönderilecek isimler;

Beşiktaş

İsmail Köybaşı: Sözleşmesi uzatılacak
Serdar Kurtuluş: Veda edecek

Fenerbahçe

B.Alves: Ülkesine dönecek veya Amerika’ya gidecek
Caner Ekin: Sözleşmesi uzatılacak
Mehmet Topal: Sözleşmesi uzatılacak
Gökhan Gönül: Sözleşmesi uzatılacak
Meireles: Veda edilecek
Kadlec: Veda edilecek
Serdar Kesimal: Veda edilecek
Mehmet Topuz: Veda edilecek
Markovic: Liverpool’a geri gönderilecek
Abdoulaye Ba: Porto’ya geri gönderilecek
Fabiano: Belirsiz

Galatasaray

Jason Denayer: Anlaşma zemini aranacak, oyuncu kalmak isterse takımda tutulacak
Hamit Altıntop: Veda edilecek
Emre Çolak: La Liga’ya gidecek

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar