İşte olaylı Süper Kupa finalinin acı gerçekleri!

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa mücadelesinde yaşanan olaylar gün yüzüne çıkıyor.

OLAYLI MAÇTA YAŞANANLAR AYDINLIĞA ÇIKIYOR

Volkan kadar, kulübeden çıkan Selçuk Şahin'in yaptığı el hareketi de olayların fitilini ateşledi. Kırılıp, bıçak gibi keskinleşen koltuk parçası bir polisin boynunu son anda sıyırdı.

Sü­per Ku­pa'da ya­şa­nan olay­lar sa­ha için­den tri­bü­ne ka­dar her yer­dey­di. Bun­lar­dan bi­ri­si de lo­ca­lar­da ger­çek­leş­ti. Ba­zı ta­raf­tar­lar tri­bün­den lo­ca­la­ra atla­ya­rak bu­ra­la­rı iş­gal et­ti. Lo­ca sa­hip­le­ri ge­lin­ce, bu fa­na­tik­ler çık­mak is­te­me­di­ler ve tar­tış­ma­lar ya­şan­dı.

Ga­la­ta­sa­ray­lı ta­raf­tar­la­rın ol­du­ğu bö­lüm­de yer alan lo­ca­lar­dan bi­ri­si­nin sa­hip­le­ri, ma­ça 5 da­ki­ka geç gel­di. Gru­bun için­de, iki ta­kı­mın ta­raf­tar­la­rı da var­dı. Muh­te­me­len So­ma te­ma­lı bu an­lam­lı ma­çın dost­ça ge­çe­ce­ği­ni ve bir­lik­te ra­hat ra­hat mü­ca­de­le­yi iz­le­ye­bi­le­cek­le­ri­ni umu­yor­lar­dı. An­cak müm­kün ol­ma­dı.

Fe­ner­bah­çe for­ma­lı bir ka­dın ile er­kek, lo­ca­da gö­rül­dük­le­ri an­da ön­le­rin­de­ki fa­na­tik gru­bun sal­dı­rı­sı­na uğ­ra­dı. İki Fe­ner­bah­çe­li'nin ya­nın­da­ki Ga­la­ta­sa­ray­lı ar­ka­daş­la­rı "On­lar bi­zim mi­sa­fi­ri­miz" de­se de olay­la­rın önü­ne ge­çe­me­di. Atı­lan ya­ban­cı ci­sim­ler ve ya­şa­nan ge­ri­lim son­ra­sı Fe­ner­bah­çe­li 2 ki­şi for­ma­la­rı­nı çı­kar­tıp Ga­la­ta­sa­ray for­ma­sı giy­di. Ma­çı an­cak böy­le ta­kip ede­bil­di­ler. Fa­kat bir sü­re son­ra maç­ta tan­si­yon yük­sel­dik­çe tep­ki­ler yi­ne lo­ca­ya yö­nel­di ve grup sta­dı ter­ket­mek du­ru­mun­da kal­dı.

Ma­ni­sa'da sa­ha için­de fut­bo­cu­la­rın ha­re­ket­le­ri de tri­bün­le­ri faz­la­sıy­la ger­di. Ka­le­ci Vol­kan De­mi­rel ka­dar pe­nal­tı atış­la­rı bit­ti­ği an­da ye­dek ku­lü­be­sin­den çı­kan Sel­çuk Şa­hin'in de tri­bün­le­re yap­tı­ğı ha­re­ket bü­yük bir tah­rik ör­ne­ğiy­di. Ga­la­ta­sa­ray tri­bün­le­rin­de­ki kol­tuk­la­rın bir­ço­ğu kı­rı­lıp sa­ha­ya atıl­dı.

POLİS MEMURU HAYATINI SON ANDA KURTARDI

Po­lis­le­rin ba­şı­na ge­len sert kol­tuk par­ça­la­rı ol­du. Bir kol­tu­ğun kı­rıl­mış ve ke­si­ci hal al­mış ke­nar kıs­mı göz­le­ri­mi­zin önün­de bir po­li­si ne­re­dey­se öl­dü­rü­yor­du. Ha­va­da bu­me­rang mi­sa­li dö­nen bu par­ça tri­bü­nün en önün­de­ki po­li­se yö­nel­di. Po­lis me­mu­ru, ken­di­si­ni son an­da çe­ke­rek kol­tu­ğun boy­nu­nu kes­me­si­ni ön­le­di.

PET ŞİŞELERİN ORADA NE İŞİ VAR?

Federasyon yöneticilerinin olduğu şeref tribününden, alttaki tribüne pet şişelerle su verildi. Sonra bu sular sahaya atıldı. Normalde tribünde küçük bardak su satılıyor. Ancak bu su şişeler, sahaya atılması kolay ve ağır diye satılmıyordu. Ne var ki şeref tribününden verilen o şişeler sahayı göle çevirdi!


Yorumlar