İşte Galatasaray’ın yeni golcüsü

Spor Toto Süper Lig’e 2 maçta 6 puanla başlayan Galatasaray, forvet transferinde sona geldi. Forvet arayışlarını uzun zamandır sürdüren sarı kırmızılılar 26 yaşındaki İzlandalı forvet Kolbeinn Sigthorsson’u renklerine bağladı.

Spor Toto Süper Lig’e 2 maçta 6 puanla başlayan Galatasaray, forvet transferinde sona geldi. Forvet arayışlarını uzun zamandır sürdüren sarı kırmızılılar 26 yaşındaki İzlandalı forvet Kolbeinn Sigthorsson’u renklerine bağladı. Kolbeinn Sigthorsson, Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda İzlanda Milli Takımı’nda forma giymiş ve dikkatleri üzerine çekmişti.

Galatasaray, Nantes’ın golcü futbolcusu Kolbeinn Sigthorsson’u 1 yıllığına kiraladı. Transfer döneminin bitmesine 2 gün kala Eren Derdiyok’tan sonra bir forvet transferi daha planlayan Galatasaray, son kararı Kolbeinn Sigthorsson olarak belirledi. Fransa Ligi’nde Nantes forması giyen İzlandalı yıldız isim Kolbeinn Sigthorsson 1 yıllığına kiralandı.

SATIN ALMA OPSİYONU 4.5 MİLYON EURO

Nantes ile 2020'ye kadar sözleşmesi bulunan Sigthorsson'un da Galatasaray'a gelmek istemesinin transferde önemli rol oynadığı belirtildi. 1.86 boyundaki İzlandalı futbolcu için Nantes'a 700 bin euro kiralama bedeli ödeneceği, oyuncuya da 1 yıl için 1.2 milyon euro garanti ücret verileceği ifade edildi. Satın alma opsiyonu da 4.5 milyon euro olarak belirlendi.

HAMZA HAMZAOĞLU’NUN GÖZDESİYDİ

Galatasaray’da 3 kupa kazanan Hamza Hamzaoğlu, Kolbeinn Sigthorsson’u Galatasaray’a transfer etmek istemişti ancak yıldız futbolcu Nantes’a gitmeyi tercih etmişti. Hamza Hamzaoğlu yıldız forvetle ilgili yaptığı açıklamada, “Sigthorsson konusunda içim kanıyor biraz. Tam bizim oyuncumuzdu. En az 10 sene bize forvet arattırmazdı. Ailesi Nantes'i tercih etti ama çocuğun gönlü hâlâ bizde” demişti.

Sigthorsson geçen sezon Fransa Ligi’nde 29 maçta 1911 forma şansı buldu. Sigthorsson bu maçlarda 4 gol attı.

Yorumlar