Galatasaray'la Fenerbahçe arasında '3 Temmuz' sorunu!

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe ile aralarında yaşanan gerilimin, 3 Temmuz sürecindeki yanlış anlaşılmalardan kaynaklandığını ifade etti.

2 Haziran 1941'de doğan Aysal'ın 73. yaş günü de bu toplantıda 2 gün önceden kutlanmış oldu. Burada önemli açıklamalar yapan Başkan, gündemdeki önemli maddeleri şu sözlerle değerlendirdi:

"YANLIŞ ANLAŞILMALAR ÜST ÜSTE GELDİ"

"Fenerbahçe ile aramızdaki aslında devamlı bir sıkıntı değil, olmaması da gerekiyor. Bu bir periyodik süreç. 3 Temmuz'la başlayan birtakım yanlış anlaşılmaların üst üste gelmesiyle ortaya çıkan bir tatsızlık. Bunu süratle geçiştirmek ve tekrar kulüpler arasındaki dostluğu, kardeşliği yerine getirmek için elinden geleni yapmak biz yöneticilerin görevi. Biz Galatasaray olarak bu konuda son derece niyetli ve kararlıyız. Elimizden geleni yapacağız. Neticede bir spor yapıyoruz. Sporun esasında dostluk ve arkadaşlık var. Bunun zedelenmesine müsaade etmeyeceğiz. Yeteri kadar zedelendi. Ama bundan sonra da böyle olacak diye bir şey yok. Bizim görevimiz buna çare bulup eski dostluğu yerine getirmektir..."

"YABANCI KURALI TUTARSIZ"

"Yabancıları ne şekilde değerlendirebiliriz, hangilerini tutacağız hangilerini tutmayacağız, bunların yerine kimleri koyacağız gibi sorular var. Getirilen kural bir yerde tutarsız. Biz her pozisyon için iki yabancı tutmuyoruz, her pozisyona bir yabancı koyuyoruz. Demek ki bir yabancıyı çıkaracaksak, yedek kulübesinde oturanın hiçbir anlamı kalmıyor. 5 yabancıyla oynamak durumundayız. Bu açıdan görevimiz oldukça zor."

"YURT DIŞINDA FELAKETE YOL AÇABİLİR"

"Türkiye'deki tüm kulüpler sıfır yabancıyla oynayacaklarsa biz buna hazırız. Ama bunun yurt dışındaki neticeleri, felakete yol açabilir. Dışarıda yarışacağımız kulüplerin aynı silahlarla yarışmadığı ortada. Bizim karşımızda dünyanın en iyi 10 yabancısıyla oynayanlar varken, Türkiye'nin en iyi 10 oyuncusuna baktığımız vakit, bizim peşinen bu yarışmaları kaybedeceğimiz çok açık. Umarım yabancı kuralını çözmek için 30 yıl beklemeyiz. Yabancı kuralı sınırı olmasaydı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sözü verebilirdim ama önümüzde böyle bir engel var. Bu sözü bugünkü şartlar altında vermem mesuliyetsizlik olur..."

Yorumlar