İşte dakika dakika Fenerbahçe'nin Diego transferi!

Beşiktaş'ın yüzde 90 bitirdiğini açıklamasına rağmen vazgeçtiği Diego Ribas'ı Fenerbahçe işte böyle ikna etti.

İŞTE DIEGO RIBAS BÖYLE İKNA EDİLDİ

Şampiyon Fenerbahçe, daha lig biter bitmez, yeni sezon için ilk transfer bombasını patlattı. Sarı-Lacivertliler, Atletico Madrid'de kiralık oynayan ve Wolfsburg'un malı olan Diego Ribas da Cunha ile anLaşmaya vardı.

Beşiktaş'ın bir süredir görüştüğü, dün ise "vazgeçtik" açıklaması yapması üzerine Kanarya, Ribas ve menajeri olan babası ile anlaşma sağladı. Görüşmeleri direkt olarak başkan Aziz Yıldırım'ın yürüttüğü öğrenildi. Sezon sonu serbest kalacak Brezilyalı orta saha ile 3 senelik sözleşme yapılacağı öğrenildi. Diego F.Bahçe'de 10 numaralı formayı giyecek. 29'luk yıldız, futbola Santos'ta başladı. Avrupa'da adını Porto'da duyuran Ribas, W.Bremen'e geçti. Buradan da 27 milyon euro'ya Juventus'a gitti. İtalya'ya uyum sağlayamayınca 15.5 milyon euro'ya Wolfsburg'a transfer oldu. Bu sezon ise A.Madrid'de kiralık forma giydi.

TRANSFER ŞARTLARI

F.Bahçe,Avrupa'nın birçok kulübünün yakın takibe aldığı Diego'yu etkileyip, transferini bitirmek için 'imza parası' kozunu kullandı. Kanarya, Ribas'a 5.5 milyon euro imza parası ödeyecek. Bu para her sezonun başında, 3 taksit halinde verilecek. 3 yıllık sözleşme yapılan oyuncuya ayrıca senelik 3.6 milyon euro verilecek. Böylece Ribas'ın 3 yıllık toplam maliyeti 15.8 milyon euro'yu bulacak. Bu arada yönetici Mahmut Uslu'nun, Beşiktaş başkanı Fikret Orman'ı arayıp "Biz Ribas ile anlaştık" diye bilgi verdiği öğrenildi.

12 YILDIR PEŞİNDELER

Kanarya, 3 yıl için anlaşma sağladığı Diego Ribas için ilk atağı 12 yıl önce yapmıştı. F.Bahçe, Diego'ya 2000'li yılların başında, daha 17 yaşındayken talip olmuş ama transfer gerçekleşmemişti. Ailesinin 18 yaşından önce Türkiye'ye gelmesine izin vermediği Diego Ribas, 12 yıllık gecikme ile sarı-lacivertli renklere katılmış olacak.

KAP'A BİLDİRİLDİ

Fenerbahçe, Beşiktaş'ın vazgeçtiği Diego Ribas'ın resmi transferi için dev adım attı. Sarı-lacivertli kulüp, Brezilyalı futbolcunun transferi için görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) da bildirdi. KAP'a gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Profesyonel futbolcu Diego Ribas da Cunha'nın transferi için, temsilcileri ile görüşmelere başlanmıştır."

Yorumlar