İstanbul'da FETÖ'yle ilgili dava sayısı 338'e yükseldi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından örgüte yönelik açılan dava sayısı 338 oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde, 29 cumhuriyet savcısı tarafından FETÖ'nün darbe girişimi ile örgüte yönelik soruşturmalar tüm hızıyla sürdürülüyor.

Savcılığın 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana tamamladığı soruşturma sayısı 338'e yükseldi. Bu soruşturmalar sonucunda ayrı ayrı hazırlanan iddianamelerin gönderildikleri İstanbul ağır ceza mahkemelerince kabul edilmesinin ardından davalar açılmış oldu.

DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN 21 AYRI DAVA AÇILDI

Bu kapsamda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne direnilmesi ve karşı konulması şeklinde yapılan çağrıya uymadığı gerekçesiyle 17'si tutuklu 29 polisin yargılanmasına, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeye çalıştığı öne sürülen 4'ü tutuklu, 74 sanığın yargılanması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor.

Darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardıma gitmeye çalışan 1'i tutuklu 24 askerin üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle yargılandığı dava, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi İstanbul Valiliğinin işgaline ilişkin 12'si tutuklu 90 asker sanığın yargılaması, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılıyor. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel'in alıkonulmasına ilişkin, 5'i tutuklu 2'si firari 9 subayın üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Gayrettepe'deki Türk Telekom binasının işgaliyle ilgili rütbeli 13 asker, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor. Darbe girişimine teşebbüs ettikleri iddiasıyla Hava Harp Okulu öğrencilerine yönelik, aralarında subayların da bulunduğu 72'si tutuklu 75 asker hakkında açılan dava, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde AKOM'u işgal eden askerlere ilişkin, 5'i tutuklu 9'u da rütbeli olmak üzere 17 şüpheli asker, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak. Yine, 15 Temmuz'daki darbe girişimine katılarak Sabiha Gökçen Havalimanını ele geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 28'i tutuklu 62 askerin yargılanmasına, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor.

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü işgal eden 18'i tutuklu 58 asker sanığın yargılanacağı davanın ilk duruşması, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de yapıldı. Sanıkların yargılanmaları devam ediyor.

Yine aynı mahkemede Ulus'taki TRT binası ile Beşiktaş'taki Digitürk binalarını ele geçirmeye çalışan 56'sı tutuklu 94 sanığın yargılanacağı davanın ilk duruşması da 17 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ilişkin 7'si tutuklu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame de İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanıklar 5 Haziran'da hakim karşısına çıkacak.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki "ana darbe soruşturması" sonucunda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 9'u firari 15'i tutuklu 24 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edilerek, ilk duruşmanın 29 Mayıs'ta Silivri'de yapılmasına karar verildi.

Yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerinin kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 30'u tutuklu 117 askerle ilgili hazırlanan iddianamede, tüm şüpheliler hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamenin incelenmesi işlemi mahkemece devam ediyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Acıbadem'deki Türk Telekom binası işgal edilmeye çalışılırken çıkan olaylarda, Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş dahil 6 kişinin şehit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda, tutuklu 41 şüpheli asker hakkında dokuzar kez ağırlaştırılmış müebbet ile 559 yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi. İlk duruşma 29 Mayıs'ta İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince yapılacak.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Bağcılar'daki Doğan Medya Center'ın işgal edilip yayınının kesilmesi ve çıkan olaylarda bir kişinin şehit edilmesine ilişkin 5'i rütbeli 19 sanığın yargılanmasına, 17 Temmuz'da başlanacak.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Mahmutbey gişelerinin kapatılmasına teşebbüs edilmesi ve Ispartakule'de meydana gelen olaylarla ilgili 10'u tutuklu rütbeli olmak üzere 36 şüpheli asker hakkında, ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teşebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 15'er yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin incelenmesi işlemleri sona erdi.

Yine aynı mahkemeye gönderilen, darbe girişiminde Hadımköy General Kani Akman Kışlası ve cezaevinde meydana gelen olaylar ile dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun derdest edilerek cezaevine götürülmesine ilişkin 11'i tutuklu 62 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede ise şüphelilerin "hükümeti devirmeye teşebbüs", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından da 30'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyetlerle ilgili generallerin de aralarında bulunduğu 110'u tutuklu 1'i firari 116 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin de İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesindeki inceleme işlemleri sürüyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, darbeci askerler tarafından Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasına ilişkin 4'ü firari 11'i tutuklu 90 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin detayları belli oldu.

Yine örgütün darbe girişimi sırasında A Haber TV kanalının yayını kesmeye gidecekleri sırada Seyrantepe'de halkın ve emniyeti ekiplerinin engellemeleri üzerine durdurulan 14 sanık hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Sanıklar ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

DARBE SORUŞTURMALARI SÜRÜYOR

Açılan bu davalarının yanı sıra darbe girişimine ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca il genelinde yaşanan olaylarla ilgili yürütülen 10'u aşkın soruşturma ise sürüyor. Söz konusu soruşturmalar arasında; Atatürk Havalimanı'ndaki işgal, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'ndeki olaylar, İMKB binasının işgal edilmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin işgal edilmesi, Kuleli Askeri Lisesinde yaşananlar, Çengelköy Polis Merkezinin ele geçirilmeye çalışılması, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına tanklarla girilmeye ve helikopterle inilmeye çalışılması da yer alıyor.

Ayrıca, Selimiye'deki 1. Ordu Komutanlığında yaşananlar ile 15 Temmuz gecesi Baştabya Kışlası'na bağlı 66. Zırhlı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında verdiği mücadeleyle İstanbul için kilit rol oynayarak tugayın darbe girişimine desteğini engelleyen Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün şehit edilmesine ilişkin soruşturma da devam ediyor.

ÖRGÜTE YÖNELİK DAVALAR

Başsavcılıkça, darbe teşebbüsünün ardından örgüte yönelik elde edilen deliller ve ifadeler ışığında yürütülen soruşturmalar da art arda tamamlanıyor. Örgüte yönelik toplam 317 ayrı iddianame hazırlandı. İddianameler, gönderildikleri İstanbul ağır ceza mahkemeleri tarafından kabul edilerek, davaların görülmesine başlandı. Savcılıkça, açılan davaların haricinde örgüte ilişkin aralarında emniyet, askeri, yargı, akademik ve mali yapılanmaların da bulunduğu 200'ü aşkın soruşturma ise sürüyor.

Bu 317 dava içinde, kamuoyunun yakından takip ettiği davalar ve hazırlanan iddianameler şu şekilde:

"Fetullahçı Terör Örgütü ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten çıkarılan hakim ve savcılara yönelik soruşturma sonucunda kamuoyunda 'Ergenekon', 'Balyoz', 'Askeri Casusluk', 'Odatv', 'Futbolda şike', '17/25 Aralık', 'Selam Tevhid', 'MİT tırları', 'Yasa dışı dinleme', 'Tahşiye', 'Usulsüz tahliyeler' gibi soruşturma ve kovuşturmalarda görev yapan Cihan Kansız, Mehmet Ekinci, Sedat Sami Haşıloğlu, Metin Özçelik, Mustafa Başer ve Hikmet Usta'nın da aralarında bulunduğu 25 şüphelinin 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi. Heyet, henüz duruşma tarihine ilişkin bir süre vermedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredilen ve daha sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Mümtazer Türköne, Ahmet Turan Alkan, Şahin Alpay, Mustafa Ünal ve Ali Bulaç'ın da aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 30 şüphelinin, 'darbeye teşebbüs' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan da 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin kabulü halinde şüpheliler hakim karşısına çıkacak.

FETÖ/PDY'nin Adli Tıp Kurumu yapılanmasına yönelik 37'si tutuklu, 3'ü firari 52 sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince 12 Haziran'da başlanacak."

FETÖ'NÜN UYUYAN HÜCRE DAVASI 8 MAYIS'TA

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddia edilen aralarında muvazzaf asker ile merkeze alınan vali yardımcısının da bulunduğu 41'i tutuklu 45 sanığın yargılanmasına, 8 Mayıs'ta İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

FETÖ'nün İstanbul Teknik Üniversitesindeki akademik yapılanmasına ilişkin 22'si tutuklu, 3'ü yakalama kararıyla aranan 35 şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan açılan dava İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde 15 Mayıs'ta görülecek. İstanbul Üniversitesindeki akademik yapılanmaya ilişkin aralarında profesörlerin de bulunduğu 13'ü tutuklu 45 kişinin yargılandığı dava da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ) açığa alınan ve haklarında "terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açılan, aralarında 7 profesörün de bulunduğu 22'si tutuklu 83 sanığın yargılanmasına bu hafta başlandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ESKİ DANIŞMANI 17 NİSAN'DA HAKİM KARŞISINDA

Ayrıca örgütün İstanbul Üniversitesindeki akademik yapılanmasına ilişkin hazırlanan ikinci iddianamede, aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul'un da bulunduğu 10'u tutuklu 40 sanık hakkında, 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor. Gürsul'un da aralarında bulunduğu 40 sanık, 17 Nisan'da ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Yine örgütün Marmara Üniversitesindeki akademik yapılanmasına ilişkin "ByLock" programını kullandığı belirtilen tutuklu 15 sanığın yargılanmasına, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor.

FETÖ'nün Sermaye Piyasası Kurulundaki (SPK) yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, bilgisayarında firari Adil Öksüz'ün ismi ve e-posta adresi bulunan Mustafa Taşdemir'in de aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 8 sanığın yargılanmasına 2 Mayıs'ta başlanacak.

Örgütün telekom yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen 62'si tutuklu, 23'ü yakalamalı 93 sanık da 17 Nisan'da İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

FETÖ/PDY'nin futbol yapılanmasına yönelik, eski futbolcular tutuklu sanık İsmail Demiriz ile tutuksuz sanık Uğur Tütüneker ve firari sanık Arif Erdem'in "terör örgütü üyeliği" suçundan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına devam ediliyor.

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla eski Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çalışanı 22'si tutuklu 26 sanığın, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava, heyet değişikliği nedeniyle savunma yapmayan sanıklara süre verilerek 21 Nisan'a ertelendi.

MEDYA YAPILANMASI DAVASI SÜRÜYOR

FETÖ/PDY'nin medya yapılanmasına ilişkin yürütülen ve aralarında Atilla Taş, Oğuz Usluer, Bülent Ceyhan, Ünal Tanık, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ufuk Şanlı ve Hanım Büşra Erdal ile "fuatavni'' hesabının kurucusu olduğu tespit edilen Said Sefa'nın da bulunduğu 13'ü tutuklu 29 sanığın İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam ediliyor.

FETÖ'ye mensup oldukları iddiasıyla Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi çalışanlarına yönelik 13 sanığın yargılanması, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor. Ayrıca örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle yürütülen soruşturmalar kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 200'ü aşkın asker ve 235 polisin de farklı İstanbul ağır ceza mahkemelerinde yargılamaları yapılıyor.

"ByLock" kullandıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan adliye çalışanı 7'si tutuklu 11 sanığın yargılanmasına da İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesince başlandı.

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan iş adamları Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu hakkında ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan da 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi. İlk duruşma 16 Mayıs'ta, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak.

Örgütün adliye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede, aralarında adliye personelinden sorumlu ''sözde imamın'' da bulunduğu 9'u tutuklu 17 şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütüne üye'' olmak suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi. Şüpheliler ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu'nun "FETÖ silahlı terör örgütüne yardım etme" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

15 TEMMUZ'DAN SONRA AÇILAN KUMPAS DAVALARI

FETÖ'nün CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'e, Ergenekon davasında delil kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' belgesinde ıslak imzası bulunduğunu öne sürerek kumpas kurduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan, aralarında dönemin Jandarma Kriminal Daire Başkanı olan emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu, eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Cengiz Haluk İnce'nin de bulunduğu 18 sanık hakkındaki dava da devam ediyor.

Yine örgütün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla örgütün elebaşısı Gülen'in de aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 108 sanığın yargılandığı dava, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor.

Beraat kararıyla sonuçlanan "Balyoz Planı" davasındaki bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin tutuklu sanık Mehmet Baransu, firari sanık Tuncay Opçin, Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur'un yargılandığı dava, 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Söz konusu bu davaların haricinde, örgütle iltisakı bulunduğu veya yardım ettiği iddiasıyla 500'ü aşkın kişiye de ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan dava açıldı.

15 TEMMUZ'DAN ÖNCEKİ DAVALAR

FETÖ'nün darbe girişiminden önceki diğer eylemlerine ilişkin açılan davalar ise sürüyor. Takipsizlikle sonuçlanan Selam Tevhid soruşturmasında FETÖ/PDY'nin kumpas kurduğu iddiasına yönelik firari sanıklar Fetullah Gülen ve Emre Uslu ile eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 81 sanığın yargılanmasına, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor. Bu dosya ile ilgili hakim-savcı ve askerlere yönelik dava ise Yargıtayda görülüyor.

Örgütün takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında "usulsüzlükler yaparak darbeye teşebbüs ettiği" iddiasıyla aralarında eski emniyet müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu 69 sanığın yargılandığı dava, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılıyor.

Takipsizlikle sonuçlanan "17 Aralık soruşturması"nda kumpas kurup usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla terör örgütü FETÖ elebaşı firari Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 67 sanığın yargılanmasına, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince devam ediliyor.

FETÖ/PDY kapsamında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 143 polisin yargılandığı "casusluk ve yasa dışı dinleme" davası ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde, FETÖ/PDY'nin ''Tahşiyecilere kumpas kurduğu" iddiasıyla firari terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılaması devam ediyor.

Takipsizlikle sonuçlanan bazı soruşturmalarda usulsüzlük yaptıkları, ''kurgulanmış soruşturmalar'' kapsamında aralarında müşteki Engin Dinç'in de bulunduğu bazı istihbaratçı polisler ile bir mahkeme başkanını dinledikleri ve emniyetteki serverları sildikleri iddiasıyla firari sanık Fetullah Gülen ve dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli 44 polis hakkında "FETÖ/PDY yönetici ve üyesi olmak, casusluk ve özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından açılan dava, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

Eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün, MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında ise ''devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme" ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme'' suçundan yargılanması, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstihbarat Daire Başkanlığı Personel Şube Müdürü Coşgun Çakar ve eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile Yargıtayın bozduğu ana davanın 8 sanığının da aralarında bulunduğu 35 kişinin yargılanması da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor.

Yorumlar