İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

Kitapseverlerin heyecanla beklediği "35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı", 12 Kasım'da başlayacak.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen fuar, 12-20 Kasım tarihlerinde Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Bu yılki ana teması "Felsefe ve İnsan" olan fuara, 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak.

Söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktivitelerinin yer aldığı 300 etkinliğin düzenleneceği fuarda, farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri kapsamında, çocuklara yönelik "Eğitim Hakkı", "Farklılıklar", "Eleştirel Okuma ve Düşünme" üzerine atölye çalışmaları yapılacak.

Felsefe teması kapsamında ise yurt dışından çocuk kitabı yazarları Brigitte Labbe 18-19 Kasım'da ve Oscar Brenifier 13 Kasım'da, çocuklar ve aileleriyle buluşarak, atölye çalışması ve söyleşi yapacak.

"Onur Konuğu"nun Almanya olduğu fuarın ilk dört günü, Uluslararası Salon'da Almanya'dan da 30 yayınevi yer alacak, bu ülke tarafından 40'a yakın etkinlik gerçekleştirilecek. "Sözcüklerin Etkisi-Worte Bewegen" sloganıyla fuara konuk olacak Almanya, modern Alman edebiyatından çocuk etkinliklerine üç ayrı alanda hazırladığı etkinliklerle Türkiye'deki okuyucularla buluşacak.

Onur yazarı filozof Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi olan fuarda, aynı zamanda TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. tarafından düzenlenen "26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ARTİST 2016" da 12 bin metrekarelik alanda, 25 galerinin yanı sıra, 10 sanatçının çalışmalarının yer alacağı "Umulmadık Topraklar" temasıyla birçok sergi, panel ve performansla sanatseverlerle buluşacak.

Fuar, 12 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'de Karadeniz Salonu'nda gerçekleşecek açılış töreniyle başlayacak.

FUARDA İLK GÜN

Fuarda ilk gün Heybeliada, Marmara, Karadeniz, Kınalıada, Büyükada, YerInterexpo söyleşi salonlarında, "Her Veda Elveda Değildir", "Kelepçe", "Dünyaya Kafa Tutan Köy", "Felsefenin Işığında İnsan", "Edebiyat ve Felsefe İlişkisi", "Edebiyatımızda bir Halide Edip", "Edebiyatta Gerçekçilik: Peri Gazozu'ndan Cin Aynası'na...", "Yaşlanma Sanatı 'Sakin Olmak", "Felsefe’nin Tarihle ve Toplum Bilimleriyle İmtihanı", "Tasavvufu Yanlış Okumak", "Sanata Evet", "Talip Apaydın 90 Yaşında", "Kral Kaybederse" ve "Babam Cemil Meriç / Cemil Meriç'in Düşüncesi" gibi başlıklarda söyleşiler gerçekleşecek.

Aralarında, Ali Erkan Kavaklı ve Ayşe Duman, Ali Kırca, Arzu Kadumi, Hatice Tekin, Ebru Afat, Atilla Atalay, Bahadır Boysal, Menderes Samancılar, Behiç Ak, Cemalnur Sargut, Demirhan Kadıoğlu, Doğan Cüceloğlu, Feridun Emecen, Fatih Çıtlak, Metin Özdemir, Nesibe Çakır, Nurdan Damla, Yusuf Asal, Özkan Öze, Tarık Uslu, Senai Demirci gibi isimlerin yer aldığı yazarlar ise yayınevlerinin stantlarında kitaplarını imzalayacak.

Yorumlar