İlk kez gözle görüldü! Fenerbahçe ve Galatasaray'a darbe!

Fenerbahçe'nin penaltılarla Süper Kupa'yı kazandığı mücadelede ilk kez uygulanan 5+3 kuralıyla birlikte uzun zamandır tartışılan sıkıntı ilk kez somut olarak görülmüş oldu.

YENİ YABANCI KURALI İKİ TAKIMI DA VURDU

Yeni yabancı kuralı "5+3", Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa maçında ilk kez uygulandı.

Geçtiğimiz sezon yeni kuralı kabul etmesine rağmen kadro planlamasını kurala uygun yapmayan iki kulüp, sözleşmeli yabancı futbolcuları nedeniyle sıkıntı yaşamaya devam ediyor.

FENERBAHÇE DIEGO'YA LİSANS ÇIKARTAMADI

Yeni transfer Diego Ribas'a, kontenjanı boşaltamadığı için henüz lisans çıkartamayan Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde yeni 10 numarasından mahrum kaldı.

SARI-LACİVERTLİLERE MALİYETİ 37 MİLYON EURO

Diego'ya lisans çıkartabilmek için Joseph Yobo, Milos Krasic, Cristian Baroni gibi oyuncularıyla yollarını ayırmak zorunda olan Fenerbahçe, kiralık olarak gönderdiği Samuel Holmen ve Miroslav Stoch'un maliyetleri de eklendiğinde, bonservislerine toplam 27 milyon euro ödediği 6 futbolcusundan bu kritik mücadelede yararlanamadı.

Fenerbahçe aynı zamanda oynatamadığı futbolcularına senelik olarak yaklaşık 10 milyon euro ödüyor. Bu rakama Miroslav Stoch'un ücreti ve Samuel Holmen'in ücretinin Bursaspor tarafından ödenen kısmı dahil değil. Ayrıca Fenerbahçe Al-Ain'e kiralık olarak verdiği Miroslav Stoch için 1 milyon euro aldı.

GALATASARAY'DA DA DURUM FARKLI DEĞİL

Galatasaray'ın yabancı durumu da pek iç açıcı değil. Dany Nounkeu, Emmanuel Eboue ve Nordin Amrabat'a kulüp arayan Galatasaray, Lucas Ontivero'yu da bedelsiz olarak Gaziantepspor'a kiralıyor. Sarı-kırmızılılar kadrosundaki yabancı oyuncular nedeniyle henüz yabancı transferi yapamadı.

Galatasaray ayrıca kontenjan nedeniyle Süper Kupa'da Fenerbahçe'ye karşı Bruma'yı kullanamadı. Yasin Öztekin, Olcan Adın ve Burak Yılmaz'dan oluşan yerli hücum hattıyla mücadeleye başlayan Sarı-kırmızılılar, genç oyuncuyu oyuna alabilmek için savunmada oynayan Alex Telles'i Hakan Balta ile değiştirmek zorunda kaldı.

Galatasaray için bir diğer sorun da, sağ bek ve santrfora yapılması beklenen yabancı takviyesinin gerçekleşmesi halinde ortaya çıkacak. Şu an bile kadrodaki 5 yabancının alternatifi yokken gelecek yeni isimlerle birlikte Prandelli'nin işi daha da zorlaşacak.

SARI-KIRMIZILILARA ÇIKAN FATURA 22.5 MİLYON EURO

Göndermeye çalıştığı 4 futbolcusunu kadrosuna katarken toplam 17.4 milyon euro ödeyen Sarı-kırmızılılar, bu futbolculara senelik olarak da 5.1 milyon euro ödüyor.



Yorumlar