İkna olduğu para dudak uçuklattı

Sarı kırmızılı takımla önümüzdeki sezon sonu sözleşmesi sona erecek Sneijder, Galatasaray yönetimini bir hayli terletti.

Galatasaray'a asıl müjde Wesley Sneijder'den geldi. Kısa süreli tatile çıkmadan önce Felipe Melo'nun menajeri ve Wesley Sneijder'in menajeri ile görüşüp kafasını toplamak isteyen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Hollandalı oyuncunun menajeri ile bir araya geldi. Özbek, Ünal Aysal ve Ali Dürüst'ün verdiği sözleri tutacağını Guido Albers'e iletti. Albers görüşmeden memnun ayrıldı. Özbek'in imza parasıyla beraber 4.5 milyon Euro kazanan fakat kuru maaşı 3.2 milyon Euro olan Sneijder için yüzde 30 zam teklif etti. Yeni zamla birlikte Sneijder'in maaşını 4.3 milyon Euro'ya çıkarma sözü verdi. Özbek ayrıca Hollandalı oyuncu için iki yılda ödenmek üzere de 500 bin Euro'luk imaj hakları teklif etti. Böylece Sneijder'in maaşı hem eski kazandığının altına düşülmedi hem de kendisine 50 bin euro da olsa sembolik bir zam yapıldı.

Sözleşmeye ek madde

Dursun Özbek ayrıca Albers'in istediği son sezonunda 20 maçın üzerinde forma giyerse Sneijder'in sözleşmesinin otomatik olarak aynı şartlarda bir sezon daha uzar önerisini de kabul etti. Böylece Sneijder ile Galatasaray'ın yolları en az 2 sezon için daha uzadı. Bu anlaşma sonunda Galatasaray'ın kasasından iki senede Sneijder için yaklaşık 30 milyon TL çıkacak.



Yorumlar