İbrahim Hacıosmanoğlu'na 1 yıl ceza mı geliyor?

Fenerbahçe maçından önce yaptığı açıklamalar ve Bülent Yıldırım'ı cep telefonundan arayarak baskı kurmaya çalışan İbrahim Hacıosmanoğlu'na ağır ceza geliyor.

SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKET

Disiplin Kurulu 36. ve 38. maddeler doğrultusunda karar verirse Trabzonspor Başkanı için 21-60 gün arası ceza söz konusu. 56. maddenin devreye sokulması durumunda ise İbrahim Hacıosmanoğlu 1 yıl hak mahrumiyeti cezası ile karşı karşıya kalacak Fenerbahçe-Trabzonspor maçının yankıları sürerken, İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Disiplin Kurulu’na sevk maddesi de ayrı bir tartışma konusu haline geldi. TFF Hukuk Müşavirliği, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun maçın hakemi Bülent Yıldırım’ı maçtan önce telefonla aramasını “sportmenliğe aykırı hareket” kapsamında değerlendirip Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. ve 38. maddelerini işletti.

HERKES ÖZÜR BEKLERKEN...

Ancak TFF bu bildirimin ardından yaptığı açıklamada Trabzonspor Başkanı’nı uyarıp, özür dilemesini isterken, maçın hakeminin telefonla aranmasını futbolumuzda görülmemiş bir olay olarak nitelendirdi. TFF’nin açıklamasında çok dikkat çekici bir ayrıntı da yer aldı. Bu ayrıntı da açıklamaya aynen şu ifadelerle yansıdı: “Hakemlerimizi etki altına almaya yönelik tüm hareketler anlamsızdır ve kesinlikle sonuçsuz kalacaktır. Bu olay ki hakemlerimize yönelik baskı kurma çabası, aklın ve vicdanın kabullenemeyeceği bir seviyeye gelmiştir.” İşte bu ifade de Futbol Disiplin Talimatı’nın 56. maddesini, Futbol Müsabaka Talimatı’nın da 25. maddesini işaret ediyor. Bu maddeler ise maçın hakemini, dolayısıyla maçın sonucunu etkilemenin, hatta buna teşebbüs etmenin dahi ağır yaptırımları olduğunu belirtiyor. 56. madde özetle şöyle: “Müsabakanın sonucunu hukuka ve spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek yasaktır. Yukarıda belirtilen ihlalleri gerçekleştiren kişilere sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir. Bu ihlallere teşebbüs etmek yasaktır. Teşebbüs halinde, ilgili kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar müsabakadan men veya hak mahrumiyeti cezası verilir.”

1 YIL HAK MAHRUMİYETİ CEZASI GELEBİLİR

Disiplin Kurulu 36. ve 38. maddeler doğrultusunda karar verirse İbrahim Hacıosmanoğlu için 21-60 gün arası ceza söz konusu. 56. maddenin devreye sokulması durumunda ise Trabzonspor Başkanı 1 yıl hak mahrumiyeti cezası ile karşı karşıya kalacak. Fenerbahçeli taraftarlar ise Hacıosmanoğlu’nun davranışının etik kurallara, etik davranış ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle TFF Etik Kurulu’na kişisel başvurularda bulunacak. Bu arada Fenerbahçe Hukuk Kurulu’nun çok ciddi ve agresif bir hukuk mücadelesine hazırlandığı, şu andaki sessizliklerinin nedeninin ise Volkan ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na verilecek cezalar ile bu cezalara ilişkin TFF’nin yapacağı hukuki değerlendirmesinin sonuçları olduğu öğrenildi.



Yorumlar