Hong Kong'lu bir grup bilim insanı Omicron'un ilk görüntüsünü kaydetmeyi başardı
Koronavirüsün endişe veren yeni varyantı Omicron'un ilk fotoğrafını ortaya çıktı. Hong Kong'lu bir grup bilim insanı omicron'un ilk görüntüsün kaydetmeyi başardı
Koronavirüs'ün endişe veren yeni varyantı Omicron'un mikroskop altında çekilmiş ilk fotoğrafı yayınlandı. Fotoğrafta, maymun böbrek hücresine enjekte edilen virüsün hücreye verdiği zarar gözler önüne serildi.
Hong Kong'lu bir grup bilim insanı, koronavirüsün endişe veren yeni varyantı Omicron'un ilk fotoğrafını elde etmeyi başardı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 'B.1.1.529' adıyla tanımlanan ve 'endişe verici' olduğu vurgulanan Omicron'u inceleyen Hong Kong Üniversitesi'nden bilim insanları, varyantın elektron mikroskobu altındaki görüntülerini yayınladı.
Virüsü maymun böbrek hücresine enjekte ettiler
Pataloji ve viroloji uzmanlarından oluşan ekip, Omicron varyantı virüsünü bir maymun böbrek hücrelerine (Vero E6) enjekte etti ve daha sonra hücrenin yüksek ve düşük çözünürlüklü fotoğrafları yayınlandı.
Sivri uçlara sahip
Düşük çözünürlüklü fotoğrafta araştırmacılar, virüsün küçük siyah viral partiküller içeren şişmiş veziküllere sahip hücrelere nasıl zarar verildiğinin kanıtlandığını açıkladı. Yüksek çözünürlüklü fotoğraf ise, yüzeyde korona şekilli sivri uçlara sahip bir grup viral parçacıkları ortaya çıkardı.
Hong Kong Üniversitesi Mikrobiyoloji Bölümü'ndeki araştırmacılar, Omicron'u klinik örneklerden izole etmeyi başardıklarını ve bunun, bilinen diğer varyantlardan daha fazla mutasyona sahip yeni varyanta karşı aşılar geliştirilmesine ve üretilmesine olanak sağlayacağını belirtti.
Yorumlar