Hollandalı çalıştırıcıdan 'Ajax' modeli

Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink Sarı-Kırmızılılarda önemli adımlar atıyor.

Sarı-kırmızılıların teknik direktörlük görevine Jan Olde Riekerink'in gelmesi ile birlikte yavaş yavaş ‘sistem’ oluşturulurken, bu sezon daha da önemli adımlar atılıyor. Galatasaray'ın A takımında yaşanan değişimin diğer kategorilerde de yaşanması bekleniyor. Değişim, A takım seviyesinden yavaş yavaş alt yaş kategorilerine de indirilecek.

HOLLANDALI ÇALIŞTIRICI KOLLARI SIVADI

Sezon öncesi hazırlık kampında yeni transferlerin olmaması nedeniyle zorlanan deneyimli teknik adam, toplamda 7 transferin de artık takımda olması ile birlikte isteklerini de takıma ezberletmek için kolları sıvadı. Hollandalı çalıştırıcının yeni dönem için aklında üç farklı oyun şablonu bulunuyor. Alternatifli bir kadroya sahip olan ve Ajax alt yapısında yetişen önemli isimlerin de hocası olan Riekerink sadece A takıma değil tüm yaş gruplarına bu üç oyun planının öğretilmesini istiyor.

ASIL HEDEFİ GELECEK SEZON 

İlk olarak takıma 4-2-3-1’i yerleştirecek olan Riekerink ardından da sezon içinde 4-3-3 ve 4-4-2’ye göre saha içinde dağılım yaptıracak. Hollandalı çalıştırıcı bu oyun planlarını gerektiğinde rakibe göre değiştirerek kullanmak üzere hareket ederken maç içinde bile değişikliğe gidecek. Jan Olde Riekerink tüm sezon bu oyun planları üzerinde durup asıl hedefini ise gelecek sezon olarak belirledi.

PLANLARININ İÇİNDE ALT YAPI DA VAR

Deneyimli teknik adam, takımının tam olarak oturmasının ardından sadece bu yıl değil gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde başarı için planlar oluşturuyor. Planlarının içinde 'alt yapı' problemlerini çözmek de var. Bunun için 'Ajax' modelini hayata geçirmeyi planlayan Hollandalı çalıştırıcı tüm kulübün aynı oyun sistemlerini uygulamasını ve oyuncuların bir üst yaş grubuna çıktığında daha verimli olmasını hedefliyor. Herkesin 3 farklı oyunu takıma uygulamasını ve bu plana sadık kalmalarını arzu eden deneyimli teknik adam, ayrıca alt yapı maçlarını da takip ederek denetleme de yapacak.

Yorumlar