Herkes "alacağım yoktur" kağıdı imzalattı, F.Bahçe ise resmi dekontları iliştirdi

Fenerbahçe Kulübü yönetimi 31 Mart itibariyle UEFA'ya gönderilmesi gereken lisanslama raporunu Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti.

Sarı-lacivertli ekip Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un aksine TFF'ye futbolculardan "alacağım yoktur" yazısı almak yerine, futbolculara yapılan ödemelerin "dekontlarını" iliştirdi. Türkiye'de daha önce bu uygulamaya hiç gidilmezken, Fenerbahçe'nin bu hareketi UEFA nezdinde Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'u zor durumda bıraktı.

Çünkü TFF, UEFA ile yaptığı yazışmalarda Türkiye'de bazı takımların futbolculara ödemelerini nakit olarak, imzalı makbuz karşısında yaptığını, buna karşılık olarak da "alacağım yoktur" yazısı ile lisans başvurusu yaptığını aktarıyordu.
Fenerbahçe ayrıca yine Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un aksine UEFA'ya verilecek olan kulüp lisans başvurusuna, vergi dairesinden alınan, "Fenerbahçe kulübü, tüm vergi yükümlülüğünü yerine getirmiştir" yazısını da ekledi. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor yine lisans işlemi için sadece vergi dairesine yapılan ödemelerin resmi makbuzlarını koyabildi.

Üç kulüp de Fenerbahçe'nin aldığı bu belgeyi alabilecek durumda olmadığı için bu şekilde bir beyanda bulunamadı. Galatasaray’da 3’er milyon TL veren Dursun Özbek ile Abdürrahim Albayrak’ın vergi dairesinden alınmasını sağladığı belge ise sadece dönem borcu olmadığına dair bir belge niteliğinde.



Yorumlar