Hedef Avrupa mı, Türkiye'mi?

Galatasaray, Norveçli sağ bek Martin Linnes'le anlaştı. Önemli bir detay dikkatlerden kaçmadı...

Ahmet Turna / AjansHaber

Galatasaray, savunmanın sağında yıllarıdr sıkıntı yaşıyor. Bir dönem Emmanuel Ebou ile o sıkınıtıyı gideren sarı-kırmzılı ekip sonraki yıllarda sağ bek bölgesini doldurmakta çok zorlandı. Birçok oyuncu alındı, tonlarca para verildi fakat istikrar bir türlü sağlanamadı. Devre arası transfer döneminde öncelik sağ bek transferi. Transferlerde sona yaklaşan Galatasaray, Molde'nin 24 yaşındaki sağ beki Martin Linnes ile büyük oranda anlaşmaya vardı fakat ufak gibi görünen ama aslında çok ciddi bir sıkıntı var

UEFA KUPASINDA OYNAYAMAYACAK

Galatasaray ligdeki şampiyonluk hedefinden biraz olsa uzaklşasa da yine de şampiyonluk şansını sonuna kadar zorlayacak. Sarı-Kırmızılı camia için asıl hedef ise 2000 yılında kulüp müzesine götürülen UEFA kupasını bir kez daha kazanmak. Galatasaray camiası, taraftarı ve futbolcular her defasında Galatasaray'ın Avrupa takımı olduğunu ve her sene bu arenada şampiyon olma gibi bir ideali olduğunu dile getiriyor. Bu doğrultuda takım yapılanmasını yeniden inşaa etmek üzere Mustafa Denizli, takımın belirli noktalarında iyileştirmeler yapıyor. Martin Linnes de bunlardan biri... Fakat Linnes, Molde forması ile Uefa Avrupa Ligi'nde mücadele ettiği için Galatasaray'a transfer olması halinde, Cimbom'un Avrupa macerasında görev yapamayacak. Bu durum Galatasaray'ın Avrupa normlarıyla ne derece uyuyşuyor? Bu konuda büyük endişeler var.

AVRUPA'DA SAĞ BEKLER: TARIK - SABRİ

Martin Linnes transferinin büyük ölçüde olumlu sonuçlandığını düşünürsek Galatasaray'ın UEFA Avrupa ligi maçlarında sağ bek pozisyonunda oynatacağı iki isim var: Sabri Sarıoğlu - Tarık Çamdal.

Taraftarlar bu iki oyuncuya, iyi ya da kötü oynadıklarını gözetmeksizin tepki gösteriyor. Bu tepkiler baskıyı getirdikçe de bireysel başarısızlık kaçınılmaz oluyor. Taraftar baskısını en derinden hissedenler kuşkusuz Galatasaray yönetimi. Galatasaray'ın Avrupa macerasında o bölgede yapılacak bir top kaybı bile eleştiri oklarını yeniden yönetime kaydırabilir. Martin Linnes, Türkiye ve Avrupa Ligi için çok iyi bir transfer fakat Norveçli sağ bek Avrupa'da forma giyemeyecek olması şimdiden tartışılmaya başlandı.

MENAJERİ İSTANBUL'DA, ANLAŞMA TAMAM

Bu arada edinilen bilgilere göre Martin linnes'in menajerinin İstanbul'da olduğu ve oyuncu ile anlaşıldığı belirtildi. Galatasaray Linnes transferi için Molde'yi ikna etmeyi başarırsa Norveçli sağ bek ligin ikinci yarısında sarı-kırmızılı formayı giyecek. Martin Linnes 15 Kasım 2013'de ilk kez giydiği Norveç Milli Takım forması ile bugüne kadar 12 kez mücadele etti.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar