Kurtuluş Caddesi'nde yer alan Antakya Habib-i Neccar Camii, Avlusunda Hz. İsa'nın üç elçisinin mezarı bulunması nedeniyle Müslümanlar için olduğu kadar Hristiyanlar için de önemli merkezler arasında yer alan tarihi camiden geriye sadece moloz yığınının kaldığı görüldü.
Hatay Meclis Binası
Fransız mimar Leon Benju tarafından 1927 yılında sinema salonu olarak inşa edilen tarihi bina, 1938'de Hatay Devleti’nin kurulmasıyla meclis binası olarak kullanıldı.
29 Haziran 1939 günü devletin yasama organı olan 22 üyesi Türk olan 40 üyeli Hatay Devleti Millet Meclisinin aldığı karar gereği Türkiye'ye katıldı ve Hatay il oldu. Bunun ardından Meclis olarak hizmet veren bina en son kültür ve sanat merkezi haline geldi.
1927 yılında Köprübaşı olarak anılan meydanda inşa edilen yapı deprem nedeniyle yerle bir oldu.
Antakya Protestan Kilisesi
Fransızların Antakya'da bulunduğu dönemde elçilik ve banka olarak kullanılan bina, 2000 yılında Güney Koreli bir Metodist Kilisesi tarafından Protestan Kilisesi olarak tanındı.
Kilisenin giriş kapısında Türkçe, İngilizce veKorece yazılmış plaketlerde Haziran 2000'de açıldığı yazıyordu.
Bahçe içerisinde beyaz köfeki taşından yapılan giriş bölümü, sivri kemerli kapıları, cephe görünümünün iki yanında dikdörtgen birer pencere ile üst katlarda yine dikdörtgen söveli üçer pencere bulunuyordu.