İşte Fenerbahçe'ye şampiyonluğu getirecek sonuçlar

Süper Lig'de Pazar akşamı oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin, Sarı-lacivertli kulüp için çok özel bir anlamı var; şampiyonluğu garantilemek.

Ligin bitimine beş hafta kala en yakın rakipleri Beşiktaş'ın 12, Galatasaray'ın da 13 puan önünde lider bulunan Fenerbahçe, artık Süper Lig şampiyonluğuna çok yakın.

Antalyaspor karşısında 4-1 kazanılan maçın ardından Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda taraftarıyla birlikte bir ön kutlama yapan Fenerbahçe'nin, Pazar akşamı Beşiktaş derbisinde şampiyonluğunu kesinleştirme şansı bulunuyor.

GALATASARAY KAYBETTİĞİ ANDA TEK RAKİP BEŞİKTAŞ

Öncelikle Fenerbahçe'nin derbide Beşiktaş'a karşı alacağı her türlü galibiyet Sarı-lacivertlileri şampiyonluğa ulaştıracak. Ancak maçın berabere bitmesi halinde hesaplar karışacak, şampiyonluk ertelenecek.

Derbinin berabere bitmesi halinde bir gün önce oynanacak olan Galatasaray - Kasımpaşa maçının sonucu devreye girecek.

Galatasaray, Kasımpaşa'dan puan alması halinde derbi maç oynanana kadar matematiksel olarak şampiyonluk şansını sürdürecek. Fakat Sarı-kırmızılılar bu hafta sahadan puansız ayrılırsa Beşiktaş - Fenerbahçe maçının sonucuna bakılmaksızın şampiyonluk ihtimalini tamamen yitirmiş olacak.

DERBİ BERABERE BİTERSE

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Kadıköy'de oynanan ilk maç 3-3'lük beraberlikle bitmişti.

Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısında puan kaybetmesi durumunda Fenerbahçe'ye Beşiktaş'tan alacağı 3-3'ten daha gollü bir beraberlik de yetecek. ( 4-4, 5-5...)

Derbiden 0-0, 1-1, 2-2 sonuçlarından biri çıkması durumunda Beşiktaş, deplasman golü avantajına sahip olacağı için şampiyonluk şansını sürdürecek.

3-3'lük beraberlikte ise iki takım arasındaki averaj eşitlenecek. Ligin sonunda puan ve gol averajının eşit olması ihtimali sürdüğünden Fenerbahçe şampiyonluğunu resmileştirememiş olacak.

Ancak ihtimal ne kadar düşük olursa olsun hatırlatmakta fayda var; müsabaka 3-3 biter ve lig sonunda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında puan, genel averaj ve atılan goller eşit hale gelir ve Sarı-lacivertliler kalan haftalarda hükmen mağlubiyet almazsa şampiyon yine Fenerbahçe olacak.

Çünkü Süper Lig talimatlarına göre tüm şartların eşitliği halinde hükmen mağlubiyetlere bakılıyor. Beşiktaş, bu sezon Galatasaray maçında hükmen mağlup sayıldığı için hükmen maç kaybetmemiş olan Fenerbahçe, sıralamada Beşiktaş'ın üzerinde yer alıyor.

BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE'Yİ 3 HAFTA BEKLETEBİLİR

Derbide gülen taraf Siyah-beyazlılar olursa ligin bitimine dört hafta kalan puan farkı 9'a inecek. Beşiktaş ikili averajda avantajı eline geçirdiği için Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ilerleyen haftalara ertelenecek.

Her iki takımın da derbiden sonra kalan tüm maçlarını kazanması halinde Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu garantilemesi 32. haftadaki Akhisar Belediyespor deplasmanına kalacak.

Yorumlar