Hamza Hamzaoğlu'ndan patlama: Emekleri hiçe saydınız suçlusunuz!

Özellikle transfer konusunda Galatasaray camiasından büyük eleştiriler alan Hamza Hamzaoğlu faturayı sosyal medya ve basına kesti.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, basını karşısına aldı, medya konusundaki eleştirilerini arka arkaya sıraladı.

Sarı-kırmızılı takımda yaşanan gelişmeleri aktaran Hamzaoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

- Ligde aldığımız bir Rizespor mağlubiyeti var ki kazanmamız gereken bir maçtı. Her şeye rağmen orada verilen bir mücadele var. Ortaya koyulan oyun var. Pek fazla sonuca takılı kalmadan önümüzde oynayacağımız maçlara en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor.

- Bizim önceliğimiz transfer değil. Şu anda mevcut bir kadromuz var. Bu kadroyla da ortaya koyduğumuz futbol ortada...

- Transfer konusunda yönetimle nasıl fikir ayrılığı olabilir? Kim söylüyor? Yönetimle isimler üzerinde konuşmadık ki...

- Umut’un sözleşmesi otomatikman uzamasaydı dahi ben Umut’la sözleşme yenileyecektim. Bu kadar kısa ve öz söyleyeyim.

- Umut kadar bu takım için mücadele eden, koşan, sahada her şeyini veren kaç tane oyuncumuz var?

- Herkes bir Umut’u ağzına dolamış, vurup duruyorsunuz çocuğa... Daha ne yapsın? Gol atıyor, atamıyor ayrı mesele.. Ama bu takım 25 tane gol atmış. Umut’un oynadığı maçlar da var, attığı goller de var, attırdığı goller de var.

- Yani bir isim alıyorsunuz onun üzerinden, yıpratmaya çalışıyorsunuz. Onun üzülebileceğini hiç düşünmüyor musunuz?

- Sosyal medyada belki de kasıtlı olarak bizim takımın iyi gitmesini istemeyen insanlar yazıyor. Biz bunların etkisinde kalıp onların istediği şekilde mi davranacağız? Hiç de kulak asmıyorum sosyal medyaya.

- Sağduyulu eleştirileri tabii ki dikkate alıyoruz. Ama kasıtlı bu şekilde yıpratmaya yönelik takımı parçalamaya yönelik düşünceleri de hiç kaale almıyorum.

- İbrahimovic gerçekçi bir hedef miydi? Hepiniz kullandınız, boş verin Hepiniz yazdınız, çizdiniz, okuttunuz insanlara... Ama bu arada bizim 3 kupamız, 4 yıldızımızı hiç görmediniz, emekleri hiçe saydınız. Bunda hepinizin suçu var.

- Niasse’ın benim için ayrı bir yeri var. Bizim yerimiz de Niasse’de farklıdır diye düşünüyorum. O da bizle çalışmayı çok istiyor. Biz de sezon başı istedik. Ama olmadı, kısmet değilmiş. Orada da sosyal medyanın gazabına uğradık.

- Bilal’i aldık, Jem’i aldık ondan sonra vay işte Akhisar’a mı çevirecek burayı diye bir sürü şeyler.. Biz doğru bildiğimizi yapmak zorundayız. Bu kulüp adına yapmak zorundayız. Bugün herkes ‘Niasse’ı alsaydık’ diyor.

- Grosskreutz’un durumu şu anda baktığımızda iyi. Ama tabii ki daha fazla maç oynamaya ve o maç temposunu yakalamaya ihtiyacı var. O da güç katacak bize...

‘İmkansız diye bir şey yok’

Şampiyonlar Ligi’nde bir planlarının bulunduğunu ancak işlerinin kolay olmadığını söyleyen Hamza Hamzaoğlu, “Ama imkansız diye bir şey yok. Burada yapamadığımızı orada yapacağız diye düşünüyorum. Selçuk ile Burak yok, büyük kayıp ama onların yerine birilerini koyacağız” dedi.

Ailesi Fransa’yı tercih etmiş

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Sigthorsson ile sezon başında görüştüklerini ancak ailesinin Fransa’yı tercih ettiğini ifade etti. Sarı-kırmızılıların teknik patronu, “Kendisi aslında bizi çok istedi. Şu anda da iyi gitmiyor. Tabii ki o da aynı Donk gibi düşündüğümüz oyunculardan bir tanesi” diye konuştu.

Donk, düşündüğüm 30 oyuncudan biri

Kasımpaşalı Donk’un düşündüğü isimler arasında yer aldığını söyleyen Hamza Hamzaoğlu, bu oyuncuyla ilgili resmi olarak hiçbir temaslarının bulunmadığını ifade etti. Hamzaoğlu, “Düşündüğümüz bir sürü oyuncu var. Bir tanesi Donk.. Donk’u istiyoruz diye ne yönetime söyledim ne de herhangi birine söyledim. Düşündüğüm belki 30 oyuncudan bir tanesi Donk” yorumunu yaptı.

Galatasaray’da önceliklerinin transfer değil, önlerindeki Antalyaspor maçı olduğunu söyleyen Hamza Hamzaoğlu, bu karşılaşmayı kazanıp, Avrupa’ya moralli gitmek istediklerini dile getirdi.

Yorumlar