"Halis Özkahya maçı katletti"

Galatasaray-Sivasspor maçında hakem Halis Özkahya iki kişiyi oyundan attı bir de penaltı verdi. Peki kararları doğru mu yanlış mı? Uzmanından sarsıcı yorumlar.

Eski MHK Başkanı Bülent Yavuz:

İlk yarıda belki günlerce tartışılacak pozisyonlar vardı. iki kırmızıyı, bir penaltıyı siz nasıl yorumlarsınız? Bizim göremediklerimiz...

Maçın hemen başında Emmanuel Ebou Eren’in müdahalesiyle ceza alanında yerde kaldı. Pozisyon yüzde yüz penaltı ve kırmızı kart çıkması gerekirdi. Hakem bunu veremeyince o kararın etkisinde kalarak maçın kontrolünü kaybetti.

Ondan sonrası kararlara bir anlam bulmak çok zor. Galatasaray’ın golünden önce yüzde yüzlük bir faul vardı. Selçuk faul yaparak rakibinden topu çaldı.

Sonrasında da Burak’a attığı pas gol oldu zaten. Hakem onu da veremedi. Tek doğru karar verdiği penaltıydı. Sivassporlu Ümit Kurt’u atması da tam bir skandal. Sivasspor’dan atacak birini bekliyordu, buldu ve hemen attı. Durumu böylelikle eşitlemiş oldu. Hakemin maç yönetimi facia.

Editörün notu: 

UEFA Hakem Komitesi Üyesi ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Danışmanı Jaap Uilenberg, bu akşamki Galatasaray-Sivasspor maçında FIFA kokartlı hakem Halis Özkahya'yı gözlemliyor.

Yorumlar